Şehit Fethi Sekin’i unutmadık!

İzmir Adliyesi çevresinde 5 Ocak 2017’de PKK mensupları tarafından gerçekleştirilen terör saldırısında şehit düşen ve gösterdiği kahramanlıkla Türk milletinin gönlünde taht kuran Şehit Fethi Sekin, şehadetinin 3. yılında anılıyor. Fethi Sekin’in babası, evladının fotoğraflarını AA muhabirlerine paylaştı.

GÜNDEM 04.01.2020, 14:39 04.01.2020, 14:53

Gösterdiği kahramanlıkla saldırıyı canı pahasına püskürten Fethi Sekin, şehadetinin 3. yılında anılıyor.

5 Ocak 2017 tarihinde, PKK mensupları tarafından bomba yüklü araç ve uzun namlulu silahlarla gerçekleştirilen saldırıyı püskürten polis memuru şehit Fethi Sekin ve adliye çalışanı şehit Musa Can şehadetlerinin 3. yıl dönümünde saygıyla anılıyor.

PKK'lı teröristlerin düzenlediği saldırıda, polis memuru Fethi Sekin'in olası faciayı önlemeye çalışırken şehit olduğu, adliye personeli Musa Can'ın hayatını kaybettiği, 3 avukat, 2 polis memuru, 2 adliye memuru ve 2 sivil olmak üzere 9 kişinin yaralandığı saldırı unutulmadı.

“Fethi’m elveda demeden gitti ama bana binlerce evlat kazandırdı”

İzmir Adliyesi önünde 3 yıl önce terör örgütü PKK mensuplarınca gerçekleştirilen saldırıda gösterdiği kahramanlıkla çok sayıda insanın hayatını kurtaran şehit polis memuru Fethi Sekin'in babası Mehmet Zeki Sekin, oğluyla gurur duyduğunu söyledi. Evladının acısını yaşayan baba Sekin, evladına duyduğu özlemi ondan geriye kalan fotoğraflarıyla gidermeye çalışıyor. Sekin, "Fethi'm elveda demeden gitti ama bana binlerce evlat kazandırdı. Türkiye'nin her yerinden gençler, babayiğitler, vatan ve bayrak sevdalıları bir şehit babası olarak beni arıyor, halimi,   hatırımı soruyorlar. Özellikle bayramlarda, şehidimin ölüm yıl dönümünde ya da doğum gününde beni yalnız bırakmıyorlar. Çok uzaklardan şehit oğlumun kabrini ziyarete geliyorlar. 'Biz de senin birer evladınız, biz de Fethi Sekin'iz.' diyorlar. Bu da benim için gurur vesilesi oluyor." diyerek yürekleri bir kez daha dağladı.

“Bayrak sevgisinin ne anlama geldiğini milyonların gözü önünde şehadetiyle gösterdi”

Oğlunun yüreğindeki vatan ve millet sevdasıyla 3 yıl önce İzmir Adliyesi önünde hain saldırıyı bastırarak şehadete yürüdüğünü ifade eden baba Sekin, “Oğlumun 43 yıllık hayat öyküsü sıcak bir temmuz günü Baskil'in Doğancık köyünde 1973 yılında başladı, soğuk bir ocak günü de İzmir Adliyesinin önündeki kahramanlığıyla tüm Türkiye'de duyuldu. O, kahramanlığıyla ülkenin birlik ve beraberliğinin sembolü oldu. O, 7'den 77'e herkese vatan, millet ve bayrak sevgisinin ne anlama geldiğini milyonların gözü önünde şehadetiyle gösterdi.” diye konuştu.

Evladının adliye önünde teröristleri fark edip vatandaşlara "bomba var kaçın" diye bağırdığını ve tek başına vatan hainlerinin üzerine yürüyüp, onları durdurduğunu dile getiren Sekin, onun bu cesareti, kahramanlığı, vatan ve millet sevgisinin yüreklere kazındığını belirtti.

"Elhamdülillah oğlum şehadetiyle beni gururlandırdı"

Sekin, "Oğlum, nice Fethi Sekinlerin, vatan ve millet sevdalılarının ortaya çıkmasına vesile oldu. Elhamdülillah oğlum şehadetiyle beni gururlandırdı, ruhu şad olsun." diye konuştu.

Baba Sekin, kendilerinin de Kürt olduklarını dile getirdi ve kendilerini sözde Kürtlerin savunucusu olarak göstermeye çalışan eli kanlı, bebek katili PKK terör örgütünün kirli oyununun herkes tarafından görüldüğünü ifade etti.

İşte Şehit Fethi Sekin'in babasnın paylaştığı fotoğraflar!

Yorumlar (0)