Şehit Eren'in anısına rüya uçağın adı 'Maçka'

THY, dün filosuna dahil olan Boeing 787-9 Dreamliner'a, Trabzon'da şehit düşen Eren Bülbül'ün memleketi 'Maçka' adının verildiğini açıkladı.

GÜNDEM 27.06.2019, 09:08
Şehit Eren'in anısına rüya uçağın adı 'Maçka'

Türk Hava Yollarının (THY), filosuna dün dahil olan ilk Boeing 787-9 Dreamliner'a, Trabzon'da 11 Ağustos 2017'de bölücü terör örgütü mensuplarıyla sağlanan sıcak temas sırasında şehit düşen Eren Bülbül'ün memleketi 'Maçka' adı verildi.

THY'den yapılan açıklamada, filonun ilk Boeing 787-9 Dreamliner'ının adını belirlemek için yapılan ankete katılan ve 'AdıErenOlsun' diyerek destek veren tüm misafirlere teşekkür edildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verilmişti:

"Yeni uçağımıza kahraman Eren'imizin memleketi 'Maçka' adını verdik. İlk uçuşumuz da Trabzon'a. Ailesiyle birlikte hep beraber Eren'i ziyaret edeceğiz. Biz bayrağımızı gururla taşıyor, bu vatan için uçuyoruz. İyi ki varsınız." 

'AdıErenOlsun' etiketine yoğun ilgi gösterildi

THY, filosuna kattığı 'Boeing 787-9 Dreamliner' tipi uçağının adına karar vermek için önceki gün Twitter'daki sosyal medya hesabından yolculara yönelik bir anket hazırlamıştı. 

Havayolunun Twitter'daki resmi hesabından yapılan paylaşımda, yarın İstanbul Havalimanı'na inecek, 'rüya uçak' olarak nitelendirilen uçağın adı için "Yeni uçağımızın adı ne olsun? Sizlere #RüyaGibi bir uçuş deneyimi yaşatacak olan filomuzun yeni üyesi Dreamliner'ın ismine birlikte karar verelim." ifadelerine yer verilmişti. Seçenekler arasında, 'Perge, Assos, Göbeklitepe, Zeugma.' yer almıştı.

Sosyal medyada THY filosundaki ilk Boeing 787-9 Dreamliner'a şehit Eren Bülbül'ün adının verilmesi konusunda bir kampanya başlatılmış, kısa sürede birçok kişi 'AdıErenOlsun' etiketine yoğun ilgi göstermişti. 

Eren Bülbül, Trabzon'un Maçka ilçesinde 11 Ağustos 2017'de PKK'lı teröristlerin erzak çaldığını ihbar etmiş ve girdikleri evi gösterirken teröristlerin açtığı ateş sonucunda Jandarma Astsubay Başçavuş Ferhat Gedik ile birlikte şehit olmuştu. 

Yorumlar (0)