Şehit düşen askerlerin kimlikleri ve memleketleri belli oldu

MSB, Tatvan’da meydana gelen askeri helikopter kazasında yaralanan 3 personelden birinin daha şehit düştüğünü, şehit sayısının 11'e yükseldiğini duyurdu. Feci kazada şehit düşen askerlerin isimleri ve memleketleri belli oldu.

GÜNDEM 05.03.2021, 00:22 05.03.2021, 18:43
Şehit düşen askerlerin kimlikleri ve memleketleri belli oldu

MSB (Milli Savunma Bakanlığı) tarafından gerçekleştirilen açıklamada, "Bingöl'den Bitlis'e bağlı Tatvan ilçesine gitmek üzere bugün saat 13.55 sularında kalkış gerçekleştiren Kara Kuvvetleri Komutanlığımıza ait 'Cougar' tipi bir helikopter ile saat 14.25 sularında iletişim kesilmiştir. Bölgede CN-235 uçağı, İHA ve bir helikopter ile arama faaliyetlerine ivedilikle başlanmıştır. Arama faaliyetleri neticesinde helikopterin kaza kırıma uğradığı belirlenmiştir. Bahse konu elim kaza sonucunda; helikopterde bulunan kahraman silah arkadaşlarımızdan 11'inin şehit düştüğü, 2 kahraman silah arkadaşımızın ise yaralandığı tespit edilmiştir.'' denildi. 

Tüm Türkiye'yi yasa boğan olayda şehit düşen askerlerin isimleri ve memleketleri belli oldu:

Osman Erbaş - Yozgat
Nazmi Yılmaz - Kahramanmaraş
Şentürk Aydınyer - Kars
Alptekin Köprülü - Gümüşhane
Salih Sarıoğlu - Samsun
Ender Uzunçakmak - Ordu
Mehmet Demir - Kahramanmaraş
Ömer Umulu - Kırıkkale
Hakan Gül - Amasya
Tayfun Kureş - Trabzon
Gökhan Uysal - Afyonkarahisar
Şükrü Karadirek - Afyonkarahisar
Tolga Demirci - Kayseri

Yorumlar (1)
İsmail usanmaz 3 yıl önce
İnna lillah ve İnna ileyhi raciun Allah rahmet eylesin mekanları cennet olan kullarından eylesin inşAllah aziz milletimizin başı sağolsun