Şehit askerler için Hakkâri'de tören!

Hakkari Çukurca'da eğitim kazasında şehit olan askerler için askerî tören düzenlendi.

GÜNDEM 16.01.2020, 12:35
Şehit askerler için Hakkâri'de tören!

Hakkâri ilinin Çukurca ilçesinde el bombası atış eğitiminde kaza sonucu el bombasının patlaması sonucu şehit olan askerler Tolga Kaplan ve Sait Miyanyedi için Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığında askerî tören düzenlendi.

Hakkâri ilinin Çukurca ilçesi Bayrak Tepe Üs Bölgesi'nde bölücü terör örgütü PKK mensuplarının sızma noktalarına karşı yaptırılan el bombası atış taliminde kaza sonucu el bombası patladı.

El bombasının patlaması sebebiyle şehit olan askerler Tolga Kaplan ve Sait Miyanyedi için Hakkâri Dağ ve Komando Tugay Komutanlığında tören düzenlendi.

Şehit olan Adıyaman doğumlu Piyade Sözleşmeli Er Tolga Kaplan ve Zonguldak Çaycuma ilçesi doğumlu Sait Miyanyedi için Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığında düzenlenen törene Hakkari Vali Vekili Aziz Gölbaşı, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Duygu Demirayak Durmaz, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, Çukurca 2. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Yasin Kalın, Hakkari İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, Belediye Başkan Vekili Hamit Zibek, AK Parti İl Başkanı Emrullah Gür, kurum amirleri, askerler ve polis memurları katıldı.

Şehit askerler Tolga Kaplan ve Sait Miyanyedi'nin naaşlarının tören alanına getirilerek saygı duruşunda bulunulmasının ardından, şehitlerin öz geçmişleri okundu. Daha sonra Hakkari İl Müftüsü Faruk Gürbüz tarafından dua edildi. Şehit askerler Tolga Kaplan ve Sait Miyanyedi'nin naaşları arkadaşlarının omuzunda ambulansa konuldu. Van'a götürülecek cenazeler buradan uçakla memleketlerine uğurlanacak.

Yorumlar (0)