Şehit ağabeyi Yarbay Alkan hakkında karar çıktı

Şehit kardeşi Ali Alkan'ın cenaze töreninde söyledikleriyle tartışma yaratan Yarbay Mehmet Alkan, FETÖ/PDY üyeliği suçlamasıyla tutuksuz yargılanıyordu. Alkan'ın bu davada beraat ettiği duyuruldu.

GÜNDEM 17.06.2019, 19:08 17.06.2019, 22:51
Şehit ağabeyi Yarbay Alkan hakkında karar çıktı

Ankara 27'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada tutuksuz sanık Mehmet Alkan ile avukatları  yer aldı.

Sanık Alkan'ın eşi Çiğdem Sarıkamış Alkan, gizli tanık Abdullah'ın, "Sanığın evinde Zaman Gazetesi gördüm" yönündeki ifadesi sebebiyle tanık olarak dinlendi. 

Tanık Alkan, "Bizim bu gazeteyle işimiz olmaz. Zaman zaman annemlerin posta kutusuna bırakılan gazeteleri ya da iş yerindeki gazeteleri müsvedde olarak eve getiriyordum. Bu gazeteler arasında bulunmuş olabilir" ifadelerini kullandı.

Tanığın dinlenmesinden sonra savcı, sanığın Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki kripto FETÖ/PDY üyelerinin tespiti için yürütülen 'ankesör' soruşturması kapsamında kaydı olup olmadığının tespit edilmesini, bu sebeple dosyanın genişletilmesini istedi. 

SAVCI, 15 YIL HAPİS CEZASI İSTEDİ

Bu istek, mahkeme tarafından, sanıkla ilgili İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında ‘ankesör’ soruşturmasında kaydına rastlanılmadığı ve 'ByLock' kullanıcısı olmadığı yönünde mahkemeye gelen bilgi nedeniyle yerinde görülmeyerek reddedildi. 

Savcı, sanığın İzmir’de yürütülen soruşturma kapsamında birçok FETÖ/PDY üyeleriyle irtibatlı olduğunu aktararak sanığa FETÖ/PDY üyesi olmak suçundan 15 yıl hapis cezası verilmesini istedi.

BERAAT ETTİ

Mahkeme heyeti, sanıkla ilgili FETÖ/PDY üyesi olduğuna yönelik gizli tanık ifadeleri dışında bir delilin bulunmadığı, gizli tanığın beyanlarının da görgü ve bilgiye dayanmayan kanaat içeren ifadeler olduğu değerlendirilerek sanık Alkan'ın beratına karar verdi.

Yorumlar (0)