Şehirler arası yasak ne zaman kalkacak? Şehirler arası yasak bitecek mi? İşte detaylar...

Koronavirüs tedbirleri kapsamında 15 ilimizde uygulanmaya devam eden şehirler arası seyahat kısıtlaması 15 gün daha uzatıldı. Bu kapsamda en çok aranan konulardan biri de şehirler arası seyahat yasağının ne zaman biteceği oldu. Peki şehirler arası yasak ne zaman bitecek? Yasak ne zaman kalkacak? 15 ilde yasak ne zaman sona erecek? İşte cevaplar...

GÜNDEM 26.05.2020, 18:53 26.05.2020, 18:59
Şehirler arası yasak ne zaman kalkacak? Şehirler arası yasak bitecek mi? İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan koronavirüs tedbirleri kapsamında ilk olarak 30 büyükşehir ve Zonguldak ilinde uygulanmaya başlayan seyahat yasağını duyurmuştu. Bulaş riskinin düşmesi durumuna göre 30 büyükşehir ve Zonguldak ilini kapsayan şehirler arası seyahat yasağı şu anda yalnızca 15 ilde uygulanmaya devam ediliyor. Peki 26 Mayıs itibarıyla şehirler arası seyahat kısıtlaması hangi iller için geçerli? Şehirler arası seyahat kısıtlaması ne zaman bitecek? Seyahat yasağı ne zaman sona erecek? Şehirler arası seyahat yasağı ne zaman kalkacak? İşte tüm detaylar...

Şehirler arası seyahat yasağı ne zaman kalkacak?

Koronavirüsle mücadele kapsamında tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de tedbirler uygulanmaya devam ediyor. Koronavirüs önlemleri kapsamında alınan kararların en önemlilerinden biri de kişilerarası bulaşın yayılmasını engellemek için şehirler arası seyahat kısıtlaması getirilmesi kararı oldu. Bilim Kurulu'nun tavsiyeleriyle Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı'nın konuya ilişkin ortak çalışması neticesinde uygulanmaya başlayan şehirler arası seyahat yasağı bulaş riskinin durumuna göre kademeli olarak bazı şehirlerden kaldırılmaya başlandı. 

Hangi illerde seyahat yasağı var?

18 Mayıs 2020 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada yapılan değerlendirmeler neticesinde 30 büyükşehir ve Zonguldak ilimizde başlayan seyahat kısıtlamasının gelinen son noktada 15 ilimiz için sürdürüleceğini kamuoyuyla paylaşarak, “15 ilimiz için geçerli olan şehirler arası seyahat kısıtlaması, 15 gün süreyle uzatılmıştır.” dedi.

İçişleri Bakanlığı Seyahat Kısıtlaması Genelgesi

Açıklamaların ardından İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine 15 ilde seyahat yasağının devam edeceğine ilişkin ek bir genelge gönderildi.

Genelgede, Erdoğan başkanlığında gerçekleşen toplantıda, 14 büyükşehir ve Zonguldak ilimiz için uygulanan şehir giriş-çıkışına ilişkin yasağın süreceği bilgisi paylaşıldı.

Seyahat yasağının biteceği tarih...

Bu kapsamda, Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van ile birlikte Zonguldak'ta seyahat kısıtlaması 3 Haziran 2020 Çarşamba gece yarısına kadar 15 gün süreyle uzatıldı.

Seyahat yasağı sona erecek mi?

3 Haziran 2020 tarihinden önce, bu tarihten sonra kısıtlamanın devam edip etmeyeceği yapılan değerlendirmeler ve koronavirüsün ülkemizdeki seyrine bakılarak verilecek olan kararın ardından netleşecek. 

Yorumlar (0)