Şehidin vasiyeti yerine getirildi, Emine Sena'nın bütün masrafları karşılanacak

Kuzey Irak’ta Pençe-Kilit operasyon bölgesinde şehit olan Piyade Astsubay Çavuş Yusuf Ataş’ın tüm Türkiye’yi yasa boğan vasiyeti, Mersin Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu tarafından yerine getirildi. Başkan Tollu, 7 yaşındaki Emine Sena Demirel'in bütün masraflarını karşılayacaklarını açıkladı. 

GÜNDEM 03.10.2022, 09:34
Şehidin vasiyeti yerine getirildi, Emine Sena'nın bütün masrafları karşılanacak

Geçtiğimiz günlerde Pençe-Kilit operasyonunda şehit düşen Piyade Astsubay Çavuş Yusuf Ataş'ın, bir süre önce çekilen ve arkadaşlarına vasiyetini anlattığı bir görüntü, sosyal medyada gündem oldu. 

"Vasiyetim, lösemili bir kız çocuğunun tüm masraflarının karşılanması"

Herkesi duygulandıran videoda şehit Ataş'ın, “Benim vasiyetim, en çok istediğim şey, bir kız çocuğum olsun istiyorum. Eğer ölürsem bir lösemili kız çocuğunun hayatı boyunca bütün masraflarını karşılayın. Benim vasiyetim budur. Bir de bayramda annemin, babamın elini öpün” sözleri bütün Türkiye’yi harekete geçirdi. 

Erdemli Belediye Başkanı, şehidin vasiyetini yerine getirdi

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ise duygu dolu videoyu izledikten sonra hemen harekete geçti. Başkan Tollu, Emine Sena Demirel'in sağlık ve eğitim giderleri başta olmak üzere bütün masraflarını karşılayacaklarını açıkladı. Şehidin vasiyetini yerine getireceklerini söyleyen Tollu, “Vatan için gözünü kırpmadan şehitlik mertebesine çıkarken lösemili çocuklarımızı da kalbinde taşıyan Mehmetçiğimizin vasiyetini yerine getiriyoruz. Karayakup Mahallemizde yaşayan 7 yaşındaki Emine Sena Demirel'imizin sağlık ve eğitim giderleri başta olmak üzere yanında olacağız ve bütün masraflarını karşılayacağız” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)