Sedat Peker ve adamlarına operasyon: 49 gözaltı

Sedat Peker'in lideri olduğu ifade edilen suç örgütüne yönelik gerçekleştirilen kapsamlı operasyonda 49 şüpheli şahıs gözaltına alındı.

GÜNDEM 09.04.2021, 09:30 09.04.2021, 23:16
Sedat Peker ve adamlarına operasyon: 49 gözaltı

İstanbul başta olmak üzere 5 farklı ilde yapılan ve haklarında gözaltı kararları verilen 63 şüpheli şahıstan 49’u yakalanarak polis merkezlerine götürüldü.

Suç dosyalarında yok yok

Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Sedat Peker’in lideri olduğu kaydedilen suç örgütüne dair icra edilen geniş çaplı operasyonlarda İstanbul genelinde faaliyet gösteren ve nitelikli yağma, gasp, yaralama, rüşvet, suç işlemek maksadıyla örgüt kurma ve tehditlerle kişileri hürriyetinden mahrum bırakma gibi farklı birçok suçta parmağı olduğu tesit edilen şüpheli kişilerin yakalanmasına dair kapsamlı bir çalışma başlattı.

Soruşturma çerçevesinde içlerinde Sedat Peker’inde yer aldığı ve haklarında gözaltı kararları verilen 63 şahısın yakalanarak gözaltına alınmasına ilişkin İstanbul başta olmak üzere Trabzon, Hatay, Kocaeli ve Ankara’da 121 farklı adrese eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirildi.

Operasyonlara İHA ve PÖH desteği

Suç örgütünün çökertilmesine yönelik yapılan kapsamlı operasyonlarda emniyet birimlerine İnsansız Hava Aracı (İHA) ile Polis Özel Harekât (PÖH)’lerde destek verdi. Örgüte yönelik belirlenen adreslerde yapılan arama faaliyetlerinde çok sayıda çelik yelek, mermi ve silah bulundu.

Operasyonlar neticesinde yeni delillerin elde edilmesiyle Konya ve Sakarya’da da söz konusu suç örgütü üyelerine yönelik operasyonlar icra edildiği belirtildi.

Öte yandan operasyon kapsamında suç örgütü elebaşı olarak aranan Sedat Peker’in ise yurt dışında olduğu kaydedildi.

Yorumlar (0)