“Sedat Peker Operasyonu” sırasında onlarca silah ele geçirildi 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen “Sedat Peker Operasyonu” kapsamında ele geçirilen mermiler, silahlar, kılıçlar ve daha pek çok kesici/delici eşya sergilendi. 

GÜNDEM 16.04.2021, 17:55 17.04.2021, 16:51
“Sedat Peker Operasyonu” sırasında onlarca silah ele geçirildi 

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, bir süredir firari olan Sedat Peker hakkında “operasyon” kararı verildi. Sedat Peker’in “lider” olduğu silahlı organize suç örgütüne yönelik başlatılan operasyonlar serisinde toplamda 8 ilde eş zamanlı olarak harekete geçildi.



İstanbul merkezli 7 ilde gerçekleştirilen operasyonlar sırasında 63 firari suç örgütü üyesinin 52’si yakalanırken ele geçirilen delici ve kesici aletler ile mermiler ve Sedat Peker’in kişisel eşyaları ile “sergi” açıldı.



121 adrese baskın yapıldı



İstanbul başta olmak üzere Ankara, Konya, Trabzon, Hatay, Sakarya ve Kocaeli illerinde toplamda 121 adrese yapılan baskında hala bulunamayan 11 kişinin yakalanması için aramalar sürerken operasyon sırasında ele geçirilen “mühimmatlar” ise herkeste “şok etkisi” yarattı.



Silahlı suç örgütünün 20 tabancası, 3 av tüfeği, 9 şarjörü, 332 kartuşu, 270 mermisi, 8 polis telsizi, 2 balistik yeleği ve kesici-delici alet kapsamına giren pek çok eşyası Organize Suçlarla Mücadele Şube’de sergilendi. 

Yorumlar (0)