SED ödemeleri bayramdan önce hesaplarda

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti (SED) ödemelerinin Ramazan Bayramı’ndan önce ihtiyaç sahibi vatandaşların hesaplarına yatırılacağını açıkladı.

GÜNDEM 05.05.2021, 13:32 05.05.2021, 18:12
SED ödemeleri bayramdan önce hesaplarda

Bakan Yanık, korunmaya ihtiyacı olan çocukları üstün yararına göre aileleri yanında destekleyerek aile bütünlüğünü korumaya çalıştıklarını belirtti. 

Yanık, mayısta Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) alan 139 bin çocuk için 159 milyon Türk Lirası ödeme yapacaklarını söyledi.

Çocuklar ailelerinin yanında olmalı

Çocukların ailelerinin yanında büyümelerini önemsediklerini vurgulayan Bakan, sosyal hizmetlerde aile bütünlüğünü öne alarak çocukların aileleri yanında toplumsal hayata katılım sağlayan sağlıklı bireyler olarak yetişmelerini istediklerini söyledi. 

SED hizmeti kapsamında binlerce çocuğun kendi ailesinin yanında başta ekonomik olmak üzere destekleyici hizmetlerden faydalandığını belirtti.

Ödemeler 12 Mayıs’a kadar yatırılacak

Bugün başlayacak ödemelerin 12 Mayıs tarihine kadar hesaplara yatırılacağını belirten Bakan Yanık, tüm çocukların ve ailelerinin Ramazan Bayramı'nı şimdiden tebrik etti.

Yorumlar (0)