Seçmen listeleri askıya çıkıyor

28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi ve Cumhurbaşkanı Seçimi sebebiyle seçmen listeleri, güncellenmek için yarın (20 Mart) ilçe seçim kurulları tarafından askıya çıkarılacak.

GÜNDEM 19.03.2023, 20:02
Seçmen listeleri askıya çıkıyor

YSK'nın (Yüksek Seçim Kurulu) 14 Mayıs tarihinde yapılacak 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi ve Cumhurbaşkanı Seçimine dair takvimi doğrultusunda, muhtarlık bölgesi askı listeleri ve taksirli suçlardan hükümlüler ile tutuklulara dair askı listeleri, güncellenmek için yarın saat 08.00'den itibaren ilçe seçim kurulları tarafından askıya çıkarılacak ve itiraz sürecine başlanacak.

Bahse konu listeler 2 Nisan tarihinde askıdan indirilecek ve itiraz süreci tamamlanacak.



Afetzede seçmenler, gurbetçi seçmenler...

Afetzede seçmenler, seçimde kendi kentlerinde veyahut taşınmak durumunda kaldıkları kentlerde oy kullanabilmeleri amacıyla adres değişikliği beyanlarını, 17 Mart tarihine değin e-Devlet ya da nüfus müdürlükleri üzerinden gerçekleştirdi. Söz konusu işlemleri an itibarıyla yapmamış olanlar, 20 Mart ile 2 Nisan tarihleri arasında da işlem yapabilecek.

Öte yandan, yarın ülke dışı seçmen kütüğünün, YSK'nın internet sitesinden ilan edilmesiyle de itiraz süreci başlayacak. İnternet sitesi üzerinden bina esasına göre hazırlanan seçmen kayıtlarının sorgulanması da yapılmaya başlanacak.

Yorumlar (0)