Scooter'lara düzenleme getiren kanun teklifi Meclis'te

AK Parti Grup BAşkanvekili Mehmet Muş, Meclis'te açıklama yaparak, içerisinde elektrikli scooter'ların da bulunduğu çevreye dair 39 maddelik kanun teklifinin verildiğini ifade etti.

GÜNDEM 12.10.2020, 20:22 12.10.2020, 20:33
Scooter'lara düzenleme getiren kanun teklifi Meclis'te

AK Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Muş, TBMM’de Çevre Ajansı’nın kurulması ve çevreye dair 39 maddelik kanun tekliğinde elektronik akümülatör, piller, lastik gibi ürünlerinin geri dönüşümünün yapılacağını kaydetti.

Çevreyi kirletenler için ceza yolda

Çevre Kanunu’nda birtakım değişiklikler yaptıklarını paylaşan Muş, “Depotizo sistemin dahil olmayan satış noktalarında her bir metrekare için 100 TL’lik idari para cezası geliyor. Atık yönetim sistemini kurmayan veya kurduklarını beyan etmeyenler için 20 bin TL’lik idari para cezası yolda.

Naftalin depolanması, benzin depolanması, dolumu ve nakliyesine dair Bakanlık tarafından belirtilen kriter ve esas terminallerle dolum adaları için 60 bin TL, akaryakıt istasyonları için 30 bin TL, tankerleri için 3 bin TL idari para cezası kesilecek. Umuma açık olan yerlerde çevreyi kirletenler için ise bin lira idari para cezası gelecek.” dedi.

Muş, açıklamasının devamında şunları kaydetti:

Elektrikli scooter ve bisiklet yolu şeridi kanun tanımı kapsamına girecek

15 yaşından küçük olanlar kullanamayacak

50 km üzeri otoyollarda izin yok

Yorumlar (0)