Sayıştay Başkanlığı’na işçi alınacak

Hizmet birimlerinde görevlendirilmek üzere Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) aracılığıyla, Sayıştay Başkanlığı’na sürekli işçi kadrolarında istihdam edilecek 20 temizlik görevlisi alımı yapılacak.

GÜNDEM 26.04.2021, 09:59 26.04.2021, 20:12
Sayıştay Başkanlığı’na işçi alınacak

Resmi Gazete'de yer alan ilana göre, belirlenen pozisyonlara başvurabilmeleri için aranacak ilk şartlar arasında başvuru başlangıç tarihi itibari ile 18 yaşını doldurmuş ve başvurunun son günü itibari ile de 35 yaşından gün almamış olmak bulunuyor.

Başvuru şartlarında başka neler var?

Sınavla alınıp istihdam edilecek adayların, devlet güvenliğine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, güveni kötüye kullanma, rüşvet, casusluk, ihaleye fesat karıştırma, ihaleye fesat karıştırma, sahtecilik, çocuğun cinsel istismarı veya cinsel saldırı, kaçakçılık, meslekten ihraç gibi suçları işlememiş olması gerekiyor.

Ayrıca, erkek adaylar için askerliğini tamamlamış,  muaf veya tecilli olmaları, en az ilköğretim mezunu olmaları ve temizlik hizmetleri görevini yapmaya engel teşkil edecek herhangi bir sağlık sorunu bulunmaması ve ilan tarihi itibariyle adayların ikametlerinin Ankara’da yer alıyor olması gerekecek.

Başvurular nasıl yapılacak?

Başvurular, 26-30 Nisan tarihleri arasında İŞKUR'ın internet adresi yapılacak. Noter kurasına katılmaya hak kazananların isim listeleri "www.sayistay.gov.tr" adresinden adaylara duyurulacak.

İŞKUR listede yer alacak adayların arasından 7 Mayıs günü saat 11.00’de noter huzurunda kura çekimi yapacak. Koronavirüs önlemleri nedeniyle adaylar bu kura çekim gününe katılamayacaklar. Yapılacak kura ile ilan edilen işçi sayısının 4 katı asil ve yedek aday belirlenecek. Daha sonra ise isimleri açıklanan adaylar Sayıştay Başkanlığı’nca sözlü sınava tabi tutulacaklar.

Sözlü sınavda adayların genel yetenek ve genel kültür seviyeleri ile iletişim becerileri değerlendirilecek ve verilecek puana göre sıralamaya sokulacaklar.
 

Yorumlar (0)