Sayan’dan İmamoğlu’na yanıt! “Bizde ulaşım 25 kuruş”

İstanbul’da ulaşım ücretlerine yapılan zam gündemdeki yerini korurken, özellikle öğrencilere yönelik olarak hayata geçirilen tarife yeni tartışmaları da beraberinde getirdi. Söz konusu tarife sonrası gündeme gelen öğrenciye ulaşım indirimini veto edeceğini duyuran İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na bir cevap da Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan’dan geldi. 

GÜNDEM 15.04.2022, 11:42 15.04.2022, 17:34
Sayan’dan İmamoğlu’na yanıt! “Bizde ulaşım 25 kuruş”

İstanbul’da, öğrencilerin ulaşım ücretlerine yüzde 40 oranında zam yapıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen yeni tarife, Cumhur İttifakı tarafından büyük tepki gördü. Konuyla ilgili konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise zamların geri alınmasını desteklemediğini ve bu girişimi veto edeceğini duyurdu.

Savcı Sayan, Ağrı’daki ulaşım fiyatları ile cevap verdi

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ekrem İmamoğlu, “Mazotun fiyatı 20 lira. Bugün öğrenci kartının fiyatı 109 lira. Bizlere ‘78 lira olsun’ diyorlar” ifadeleriyle kendilerine yöneltilen eleştirilere tepki gösterdi. İmamoğlu’na sosyal medya hesabı üzerinden cevap veren Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, Ağrı’da ulaşım fiyatlarını takipçileri ile paylaştı.

“Ağrı’ya bir bakın, burada öğrenci bilet ücreti 25 kuruş”

Mazotun 6 lira seviyelerinde bulunduğu dönemde Ağrı’daki öğrenci bilet fiyatının 1.5 lira olduğunu hatırlatan Sayan, “Yine aynı dönemde tam biletin fiyatı ise 2.5 liradan satılıyordu. Evet, mazot bugün 20 lira. Ama Ağrı’ya bir bakın, burada şuan öğrenci bilet ücreti 0.25 kuruş. Tam biletin fiyatı ise 1.5 lira” ifadelerini kullandı.

Tevfik Göksu, bu zammın Cumhur İttifakı oylarıyla geri çekildiğini duyurdu

Konuyla ilgili bir diğer açıklama da İstanbul Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’dan geldi. İBB tarafından hayata geçirilmek istenen öğrenci ulaşım ücretlerindeki zammı kabul etmediklerini vurgulayan Göksu, yüzde 40 olarak hayata geçirilmek istenen bu zammın, Cumhur İttifakı oyları ile geri çekildiğini kamuoyu ile paylaştı. 

Tevfik Göksu, “Müjde” diyerek öğrencilere seslendi

“Müjde” başlığı ile öğrencilere seslenen Göksu, “İstanbul’da, öğrencilerimize yönelik olarak gerçekleştirilmek istenen yüzde 40 oranında zam geri çekilmiş, İETT’nin sübvanse edilmesi önerimizi, İBB, CHP ve İYİ Parti tarafından ‘hayır’ oyu kullanılmasına rağmen, Cumhur İttifakı bileşenleri olarak meclisimizde onayladık” dedi. 

“Mazotun bugün fiyatı 20 lira”

Bu öneriyi kabul etmeyeceklerini ve veto edeceğini duyuran Ekrem İmamoğlu ise yaptığı açıklamada artan mazot fiyatlarına bir kez daha göndermede bulunarak, “Mazotun bugün fiyatı 20 lira. Bugün baktığımızda öğrenci kartının fiyatı ise 109 liraya çıkmış vaziyette. Bize bunu ‘78 liraya sat’ diyorlar” diyerek eleştirileri cevaplamıştı. 

Yorumlar (0)