Savunma Sanayii İcra Komitesi toplantısı sonrası açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Savunma Sanayii İcra Komitesi toplantısı tamamlandı. Toplantıda, Türk savunma sanayisinin gizli veya açık ambargolarla hedef alındığı kaydedildi.

GÜNDEM 02.03.2021, 19:57
Savunma Sanayii İcra Komitesi toplantısı sonrası açıklama

Savunma Sanayii İcra Komitesi, gündeminde bulunan hususları görüşmek üzere, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında bir araya geldi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde basın mensuplarına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantı, yaklaşık olarak 2 saat sürdü. Söz konusu toplantıda; Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler hazır bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılan toplantıda, güvenlik birimleri ve TSK'nın kullandığı yerli ve milli sistemlere yenilerini dahil etmeye yönelik hususlar ele alındı. Bu çerçevede, bilgi sistemleri ve haberleşme, füzeler ve mühimmat, modernizasyonlar, muhtelif platformlar ve yeni teknolojiler ile ilgili çeşitli projeler karara bağlandı.

Ambargo vurgusu

Türk savunma sanayisinin açık ya da gizli ambargolarla hedef alındığına işaret edilen toplantıda, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önderliğindeki daha güçlü ve sistematik bir çalışmanın, kurumlar arasındaki senkronizasyonun ve maliyet etkin yönetimin üzerindeki önemine vurgu yapıldı. Söz konusu açıklamada, “Ülkemiz yerli ve milli sistem ve teknolojilerin tasarımı, üretimi ve geliştirilmesindeki kararlılığıyla, tam bağımsız savunma sanayii amacına emin adımlarla ilerlemeyi sürdürecektir.” denildi.

Yorumlar (0)