Savunma Sanayii Başkanı açıkladı: İkinci S-400 paketi alınacak mı?

“Rusya'dan 2’nci  S-400 hava savunma sistemi alınacak mı?” şeklindeki soruya cevap veren Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, en başından beri Türkiye'nin, iki sistem alımı için Rusya ile masaya oturduğunu belirtti ve "Sistemin devamı zamana yayıldı" açıklamasını yaptı.

GÜNDEM 27.04.2022, 08:51 27.04.2022, 16:33
Savunma Sanayii Başkanı açıkladı: İkinci S-400 paketi alınacak mı?

Türkiye’nin 2’nci bir S-400 paketini alıp almayacağına ilişkin soruya Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir cevap verdi.

“İki sistem alımı konusunda anlaşma yaptık”

Bu mesele ile ilgili yanlış bir algı ortaya çıktığına dikkat çeken Demir, zaten Türkiye'nin iki sistem alımı konusunda Rusya ile anlaştığını dile getirdi. Demir, "Proje sadece tek bir proje. Bir projenin ardından ikinci proje yapıyoruz gibi bir durum yok. Türkiye düşündü ve şimdi de ABD ne diyorsa desin ben ikinci sistemi alacağım düşüncesinden ziyade, baştan beri Türkiye verdiği kararın aynısını uygulamayı sürdürüyor.” şeklinde konuştu.

“Sistem alımı zaman yayıldı”

İlk S-400 paketinin alındığını anımsatan Demir, ikinci sistem için anlaşmanın zamana yayıldığını söyledi.

Savunma Sanayii Başkanı Demir,  "İkinci partiyi de hemen ardından alabilirdik fakat orada malum bu sürecin kritik parametrelerinden biri olan birtakım teknoloji iş birliği ortak üretim parametreleri söz konusuydu. Bu anlamdaki müzakerelerin zaman alması sebebiyle sistemin devamı biraz zamana yayıldı." sözleriyle açıklamalarını tamamladı.

Yorumlar (0)