Savunma projesi 66'dan 700'e çıktı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 2002 yılında 66 olan savunma sanayii projesi sayısının, bugün 700'e yaklaştığını açıkladı.

GÜNDEM 29.11.2019, 10:50 29.11.2019, 11:27
Savunma projesi 66'dan 700'e çıktı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonunda, Cumhurbaşkanlığının 2020 yılı bütçesinin görüşmeleri başladı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, AK Parti Mersin Milletvekili Lütfü Elvan başkanlığında toplandı.

Komisyonun 2020 yıl bütçesiyle ilgili son toplantısında, Cumhurbaşkanlığının yanı sıra MİT (Millî İstihbarat Teşkilatı) Başkanlığı, Millî Güvenlik Kurulu (MGK) Genel Sekreterliği, Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB), Devlet Arşivleri Başkanlığı (DAB), Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı, Strateji ve Bütçe Başkanlığı, İletişim Başkanlığı, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ile Savunma Sanayii Başkanlığı bütçeleri de görüşülecek.

Bugün, Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifinin maddeleri ile birlikte kapanan "Başbakanlık, Kalkınma Bakanlığı ve Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünün" kesin hesapları da değerlendirilecek.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, bütçeler üzerinde sunumuna başladı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın sunumundan önemli başlıklar şu şekilde:

"2018'de dünya genelinde doğrudan yatırımlar yüzde 13 azalmasına rağmen Türkiye'ye gelen yatırımlar yüzde 12,6 artmıştır."

"Yatırım Ofisi, ülkemize 2018'de 518 milyon 750 bin dolar yatırım yapılmasını sağlamıştır. Bu kapsamda 1106 kişiye istihdam imkanı oluşturulmuştur."

"Kamuda büyük veri ve yapay zeka uygulamalarının etkin olarak kullanımını sağlamak amacıyla Ulusal Yapay Zeka Stratejisinin bu yılın sonunda yayımlanması hedeflenmektedir."

"2002'de 66 olan savunma sanayii projesi sayısı, bugün 700'e yaklaşmıştır"

''MİT, Barış Pınarı Harekâtı’nda Türk Silahlı Kuvvetlerine askeri ve istihbari açıdan destek vermiş, operasyonda doğrudan rol oynamış ve sahadaki aktörlerle yapılan görüşmelerde diplomasi ayağına büyük katkı sağlayarak ülkemizin masadaki konumunu güçlendirmiştir."

"Öğrenci evleri ve yurtlarının zamanında FETÖ gibi dini istismar eden örgütlere adam yetiştirme işlevi gördüğü tecrübesinden hareketle, çocuklarımızın bu tür muhtemel yapıların eline düşmemesi için Diyanet Vakfı aracılığıyla son 2 yılda 51 öğrenci yurdu daha açılarak yurt sayısı 70’e çıkarılmıştır."

Yorumlar (0)