Savcıdan Emine Bulut'un katili için uyarı!

Emine Bulut cinayetine ilişkin Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamenin ayrıntıları ortaya çıktı. Cinayeti önceden tasarladığı ifade edilen Fedai Varan'ın WhatsApp kayıtlarının, 'çocuğuyla görüştürülmediği' iddiasını yalanladığı kaydedildi. Sanığın 'haksız tahrik' indiriminden faydalanmak amacıyla Bulut'u suçlayıcı ifade verdiği vurgulanarak mahkemenin herhangi bir indirim yapmaması istendi.

GÜNDEM 27.08.2019, 10:32 27.08.2019, 12:17
Savcıdan Emine Bulut'un katili için uyarı!

Kamuoyunda infial yaratan Emine Bulut cinayetine ilişkin Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede 'cinayeti önceden tasarladığı ifade edilen eski eş Fedai Varan'ın WhatsApp kayıtlarının, çocuğuyla görüştürülmediği iddiasını yalanladığı' kaydedildi.

Söz konusu iddianamede Fedai Varan ile Emine Bulut'un 2013 yılında anlaşmazlık nedeniyle boşandığı ve velayetin annede kaldığı belirtildi.

Anlaşmaya göre sanık Fedai Varan, her ayın ilk ve son hafta sonları ile temmuz ayında çocuğu ile görüşebiliyordu. Dosyada bulunan WhatsApp mesaj kayıtlarındaki fotoğraflara göre en son 20 Ağustos günü çocuk, baba Fedai Varan’da yatılı kalıyordu.

Savcıya göre bu durum, şüphelinin 'çocuğuyla görüştürülmediği' iddiasını yalanlıyor. Yine WhatsApp kayıtlarına göre, Bulut'un bir gün önceki yazışmada evlenme durumundan bahsettiği anlaşıldı. Olay günü yaşanan tartışma sırasında tanıkların ifadelerine göre Varan agresif ve saldırgan bir tutum sergilerken, Emine Bulut onu sakinleştirmeye çalışıyordu.

Varan, tartışma devam ederken Bulut’u başka bir yere götürmeye çalıştı ve birlikte kafeden çıktılar. Hemen ardından Bulut koşarak geri geldi. Arkasından koşan Varan, onu yakaladı ve arka cebinden çıkardığı bıçakla boğazını kesti ve bıçağı vücudunun çeşitli yerlerine sapladı.

"Sanık hakkında takdiri indirim uygulanmasın"

Savcının cinayete ilişkin diğer değerlendirmeleri ise şu şekilde:

"Şahitlerin ifadelerine göre Emine Bulut’un Fedai Baran’a yönelik herhangi bir hakareti olmadı. Sanık Varan işlediği cinayeti 'haksız tahrik altında işlemiş gibi göstermek' için Bulut’un kendisine hakaret ettiğini söyledi. Bulut, Varan ile kafede konuşmak istemesine rağmen, Varan onunla dışarıda konuşmak istedi. Çünkü cinayeti önceden tasarlamıştı. Cinayeti daha kolay gerçekleştirebileceği için Bulut’u kafe dışına çıkardı. Kaçınca da arkasından yakalayarak boğazını kesti. Bu eylemi 'tasarlayarak ve canavarca hisle' gerçekleştirdi.

Varan daha önce de Bulut’a hakaret ettiği için hakkında dava açılmış. Şüphelinin suç işlemekten çekincesi olmaması sebebiyle mahkeme, sanık hakkında takdiri indirim uygulamasın.

Çocuğun yanında olacağını bilmesine rağmen, suç işleme kararlığında tereddüte düşmeyerek, çocuğun yanında maktülenin hayati bölgelerine birden çok kez bıçak darbesi vurmak suretiyle 'canavarca hisle' hareket ettiği..."

Tanıklardan Varan'ın ifadelerine yalanlama

Fedai Varan’ın iddianamedeki ifadelerine göre, olay günü saat 16.00 sıralarında bir kafede buluştular. Emine Bulut’un evlenme durumu ve velayet konusu nedeniyle tartışma çıktı. Emine Bulut, şikâyetçi olmak için çocuğunu da alarak karakola gitti. Daha sonra caddede tekrar karşılaştılar ve başka bir kafeye gittiler. İddiasına göre Bulut, kendisine hakaret etti.

Fakat tanıklar, Varan’ın bu ifadelerini yalanladı.

Ne olmuştu?

Kırıkkale'de eski eşi Fedai Varan tarafından 10 yaşındaki kızının gözleri önünde canice öldürülen Emine Bulut'un, olay yerinde çekilen son görüntüleri ortaya çıkmıştı.

Fedai Baran'ın eski eşini bıçakladıktan saniyeler sonra çekilen görüntülerde kanlar içinde olan ve ayakta durmakta zorlanan Emine Bulut'un "Ben ölmek istemiyorum." diyerek feryat ettiği görülmüştü. 

Kızı F.B.B.'nin "Anne lütfen ölme." diyerek annesinin başını tutması ve ağlaması herkesin içini yakmıştı.

Yorumlar (0)