Savaştan kaçan kadın ve çocuklar İzmir’e getirildi

Savaştan kaçarak Moldova’ya sığınan ve kadın ve çocuklardan oluşan 97 kişilik bir ekip Kuşadası’na yerleştirilmek üzere Türkiye getirildi.

GÜNDEM 06.03.2022, 12:49
Savaştan kaçan kadın ve çocuklar İzmir’e getirildi

Ukrayna ile Rusya arasında yaşanan savaş durumunda birçok insan evlerini terk etmek durumunda kaldı. Savaştan en çok etkilenenler de her zaman olduğu gibi masum insanlar oldu. Evlerini terk edip Moldova’ya sığınan Ukraynalı çocuk ve kadınlar Kuşadası’na geçmek üzere uçakla İzmir’e geldiler.

97 kişilik bir ekip Türkiye’ye geldi

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde yer alan bir turizm firması sivil toplum kuruluşları, belediyeler ve iş insanları ile bir araya gelerek savaşta evlerini terk etmek zorunda kalan Ukraynalı kadın ve çocuklara yardım etmek üzere bir çalışma başlattı. Savaştan kaçan kadın ve çocukların yerleştirilmesi için 3 otelde gerekli çalışmalar yapıldı. Savaş çıktıktan sonra evlerini terk edip Moldova’nın Kişinev kentine yerleşen Ukraynalılarla iletişime geçen firma yetkilileri kadın ve çocuklardan oluşan 97 kişilik bir ekibi Moldova’nın Kişinev kentinden İzmir’e getirdi.

“Eşim Ukrayna’yı savunmak için orada kaldı”

Burada otel yetkilileri tarafından karşılanan Ukraynalı vatandaşlar havalimanından Kuşadası’na doğru hareket etti. Ukraynalı çocukların yanlarında köpek ve oyuncaklarını da getirdiği görüldü. Ukrayna vatandaşı olan Ella Gres yaptığı bir açıklamada savaş çıktıktan sonra ülkelerini terk etmek zorunda kaldıkları belirtti. Kendisini oldukça kötü hissettiğini söyleyen genç kadın barışın sağlanmasını ve en kısa sürede evine dönmek istediğini belirtti. Gres eşinin Ukrayna’yı savunmak için orada kaldığını kendisinin 2 çocuğu ile birlikte Türkiye’ye geldiğini açıkladı.

Türkiye’ye teşekkür ettiler

Bir başka Ukraynalı vatandaş Katerina İskiva da uzun bir yolculuğun ardından bombaların atıldığı bir savaş ortamından geldiklerini belirterek Türkiye’ye karşılama ve yardımları için teşekkür etti. İskiva eşi ve babasının Ukrayna’da kaldığını vurguladı. Yaklaşık 1 yaşındaki çocuğu ile Türkiye’ye gelen İnna Konçinko ise savaş istemeyen Ukrayna halkının nasıl bombalandığına şahit olarak anlatılmaz hikayeler yaşadıklarını belirtti. Konçinko Türkiye’ye gelebilmek için 2 gün boyunca yolculuk ettiklerini de belirtti.

Yorumlar (0)