Savaş her yerde can yakıyor! İsrail güçleri Filistinli bir genci ateş açarak yaraladı

İsrail polisi yaptığı bir açıklamada 19 yaşındaki bir Filistinli gencin polislere keskin aletle saldırdığı öne sürerek etkisiz hale getirildiğini açıkladı

GÜNDEM 06.03.2022, 13:18 07.03.2022, 09:03
Savaş her yerde can yakıyor! İsrail güçleri Filistinli bir genci ateş açarak yaraladı

Son 2 haftalık süreçte Ukrayna ile Rusya arasında yaşanan savaş çocuk yaşlı demeden birçok insanı evlerini terk etmek zorunda bırakarak zor zamanlar yaşamasına neden oldu. Savaş sadece Ukrayna’da değil tüm dünyada insanların hayatlarını etkilemeye devam ediyor. İsrail birlikleri uzun bir süredir işgal altında olan Doğu Kudüs’te Filistinli bir genci kesici aletle saldırı girişiminde bulunduğu gerekçesiyle yaraladığı bildirildi.

“Etkisiz hale getirildiği” açıklandı

İsrail polisi tarafından olay hakkında yapılan paylaşımda 19 yaşında olan Filistinli bir gencin Doğu Kudüs’te İsrailli polise saldırdığı ve saldırı sonrasında iki polisin hafif ve orta düzeyde yaralandığı açıklandı. Filistinli gencin ise gerekli müdahalelerde bulunularak “etkisiz hale getirildiği” açıklandı. Yapılan açıklamada Filistinli gencin sağlık durumuna ilişkin bir bilgi verilmedi.

Sosyal medyadaki görüntü şoke etti

Olayın ardından ise sosyal medya üzerinden paylaşılan bir görüntüde Mescid-i Aksa’nın kapılarından birinde hareketsiz bir şekilde yatan bedenin İsrail polisi tarafından “etkisiz hale getirilen” 19 yaşındaki Filistinli gence ait olduğu iddia edildi. Görgü tanıklarından alınan bilgilere göre olayın ardından pek çok İsrailli birlik Mescid-i Aksa’ya gelirken kapıların da kapatıldığı belirtildi.

Yorumlar (0)