Savaş hali onları da etkiledi… Tır şoförleri sınır kapısında bekliyor

Ukrayna’da devam eden askeri operasyonlar tır şoförlerini de etkiledi. Pek çok tır şoförü can güvenliklerinin olmadığını öne sürerek sınır kapısında bekleme kararı aldı.

GÜNDEM 25.02.2022, 16:56 25.02.2022, 17:52
Savaş hali onları da etkiledi… Tır şoförleri sınır kapısında bekliyor

Rusya’nın Ukrayna’nın Donbas bölgesine düzenlediği askeri operasyonun ardından Ukrayna’da pek çok sınır kapısında işlemler askıya alındı. Bu nedenle pek çok tır şoförünün Kapıkule Sınır Kapısı’nda beklediği aktarıldı. Ukraynalı bir şoför ülkesine yük götürmek için sınır kapısında beklediğini ve son iki günde yaşanan olaylar nedeniyle ailesini oldukça merak ettiğini söyledi. Ailesine bir an önce kavuşmak istediğini aktaran tır şoförü sürekli olarak iletişimde olduklarını ifade etti.

Belirsizlik devam ettiği için bazı şoförler yola çıkmıyor

Ukrayna’ya mal taşına Şahin Ulaş adındaki tır şoförü ise yolda yer alan diğer tır şoförü arkadaşları ile sürekli olarak iletişimde olduklarını belirterek Ukrayna’da gümrük işlemlerinin askıya alındığına dair haber aldıklarını ifade etti. Kapıkule’deki işlemlerinin sona ermesine rağmen yola çıkmayan Ulaş belirsizliğin ortadan kalkarak yeni güzergahların belirlenmesi için beklediklerini ifade etti. Ulaş ayrıca Ukrayna’ya yakın bir tır şoförü arkadaşının da yolda beklediğini belirtti.

Yol süreleri oldukça uzadı

Mersin’den gelen bir başka tır şoförü de normalde Ukrayna üzerinden Belarus’a yük götüreceğini ancak çıkan olaylar sebebiyle güzergahını değiştirmek zorunda kaldığını açıkladı. Şoför bu nedenle yol süresinin yaklaşık 5 gün uzadığını aktardı. Bazı tır şoförleri ise yüklerini Rusya’ya götüreceklerini ancak can güvenliği olmadığından ve gümrükte yaşanabilecek sorunlardan ötürü yola çıkmadıkları ifade ettiler. Ukrayna halkının savaşın içinde olduğunu belirten Mehmet Özdemir adlı bir başka tır şoförü de arkadaşlarının tankların önünden geçtiğini söyleyerek bu durumda yükleri götüremeyeceklerini ifade etti.

Yorumlar (0)