Savaş bölgesindeki gardaşlarımızdan Türkiye'ye selam!

Cumhuriyeti'nin ilanının 97'nci yıl dönümü için Azerbaycan'da savaş bölgesinde bulunan gardaşlarımız, Türkiye'ye selam yolladı. 

GÜNDEM 29.10.2020, 10:17

Demokrasiyi taçlandıran Cumhuriyet'in ilanının üzerinden tam 97 sene geçti. Azerbaycan'da savaş bölgesinde bulunan siviller, dükkânlarını, evlerinin balkonlarını ve araçlarını Türkiye ve Azerbaycan bayrakları ile donatarak, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı. 

Eliş Şerifov, 29 Ekim gününü yalnızca Türkiye'nin değil, "tüm Türk milletlerinin gurur günü" olarak nitelendirdi. 

"Türkiye güçlü bir devlet"

Türk halkını tebrik eden Eliş Şerifov, Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan devletin şu an büyük ve güçlü bir devlet olduğuna dikkat çekti. 

Eliş Şerifov, Türkiye'nin tüm devletler arasında söz sahibi olduğunu ve bu nedenle gururlu hissettiklerini belirterek, işgalci Ermenilerin şu anda Azerbaycan'a karşı acımasız saldırılarda bulunduğunu, bebekleri ve çocukları katlettiğini hatırlattı.

Berde ve Gence'de kadın, çocuk ve yaşlı demeden herkesin öldürüldüğünü aktaran Eliş Şerifov, Türkiye'nin Azerbaycan'a her zaman destek vereceğine inandıklarını ve bunun için gururlu olduklarını söyledi. 

"Barışta da savaşta da yanımızda"

Ramiz Zeynalov da Türkiye'nin her zaman Azerbaycan'ı desteklediğini belirterek, 29 Ekim gününün Türkiye Cumhuriyeti'nin 97'nci kuruluş yıl dönümü olduğunu, dolayısıyla Türkiye'yi tebrik ettiğini kaydetti.

Türkiye ile Azerbaycan'ın birlik ve beraberlik içerisinde olduğunu vurgulayan Ramiz Zeynalov, barışta da savaşta da Türkiye'nin daima Azerbaycan'ın yanında olduğunu, gelecekte de böyle olacağını söyledi. 

"Türkleri tebrik ediyorum"

Elgün Guliyev, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 97'nci yıl dönümü dolayısıyla başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm Türkleri tebrik ettiğini ifade etti.

Türkiye'nin Azerbaycanlıların yanında olduğunu belirten Elgün Guliyev, bunun için teşekkür ettiğini söyledi. 

Bakanlıktan da açıklama geldi

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı da Türkiye Cumhuriyeti'nin 97'nci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bir paylaşımda bulundu. 

Bakanlık tarafından yapılan paylaşımda, Cumhuriyet Bayramı'nın en içten dileklerle kutlandığı belirtilerek, özgür ve bereketli bir hayat dileğinde bulunuldu. Söz konusu paylaşımda, Azerbaycan ile Türkiye arasındaki kardeşliğin tüm dünyaya örnek olması dilendi.

Yorumlar (0)