Satırla kaçırılmışlardı! Polisten film gibi kurtarma operasyonu

İstanbul’da Taksim Meydanı’nda Pakistan asıllı 6 gaspçı zorla, gezinti yapan 2’si kadın olmak üzere 4 Nepal asıllı kişiyi satır kullanarak kaçırdı. Kaçırılan kişiler içi fidye isteyen gaspçılar polisin operasyonuyla yakalandı.

GÜNDEM 26.04.2022, 10:41 26.04.2022, 10:49
Satırla kaçırılmışlardı! Polisten film gibi kurtarma operasyonu

Pakistan uyruklu kişilerin rehin aldıkları 4 Nepal vatandaşına tuttukları evde 3 gün süresince darp ve işkence çektirerek bunları kayda aldılar. Bu görüntülerini kaçırılan kişilerin yakınlarına gönderen gaspçılar, insanları salmak için 10 bin avro gibi bir miktar fidye talep etti. Gerçekleştirilen film benzeri yapılan operasyon Beyoğlu Asayiş Büro Amirliği birimleri, tarafından rehineler Eyüpsultan'da zorla tutuldukları yerden kurtarıldı. Olayın yaşandığı evde bulunan tabancaya ve satırlar alıkonulurken, 6 gaspçıda polis tarafından gözaltına alındı.

Meydana gelen olayda, geçtiğimiz gün takribi 23.00 sularında Beyoğlu Taksim Meydanı'nda yaşandı. Alınan bilgilendirmelere göre, Nepal asıllı İstanbul’ dolaşmaya gelen kişiler Chandramaya G., Nakul N., Lal Bahadur C. ve Laxmi T. Taksim meydanda bulunuyorlardı. Belirli bir süre geçince dolaşan Nepallilerin bulunduğu alana 6 Pakistan asıllı kişi yaklaştı. Dolaşan Nepalli kişilere ellerindeki satırı gösteren Pakistanlılar, 4 arkadaşı tehdit ederek kaçırdı. İstanbul Eyüpsultan'da bulunan bir eve götürülerek esir ettikleri kişilere darp ve işkence uygulayan Pakistanlılar, bu yaşananları videoya alarak Nepallilerin yakını olan, Nepal Kültür ve Dostluk Derneği'nde olan Nayandra C.'ye yolladıkları ve 4 kişi karşılığında 10 bin avro fidye talebinde bulundukları öğrenildi.

Satırla tehdit edip, haraç istediler

Kendisine gelen işkence videosunun üzerine Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliğine giden Nayandra C., durumu ihbar etti. Gerçekleşen ihbarla beraber işlemleri başlatan birimler, C.'den Pakistanlı gaspçılarla beraber Taksim Meydanı'nda bir görüşme organize etmesini istedi. Polisin bu isteğinin sonrasında fidyeyi sağlayan Nayandra C., Pakistan uyruklu kişilerle Taksim meydanında görüşmek adına beklemeye başladı. Beyoğlu polis birimleri ise olayın gerçekleştirileceği alanda önlemler oluşturarak uzaktan takip etmeye başladı. Belirli bir zaman sonrasında görüşülecek alana gelen Pakistan uyruklu Muhammed Ş. ve Ali H. haracı alacağı sırada Beyoğlu Asayiş Büro Amirliği birimlerince hızlı bir şekilde yakalandı. Etrafta geniş çaplı bir inceleme gerçekleştiren polis birimleri, olayları izleyen bir gözcü olduğunu fark ederek Asma M.'yi de yakaladı.

Hazırlıklar yapıldı, eve baskın gerçekleşti

Pakistan uyruklu zanlıları yakalayıp emniyete sevk eden polis birimleri, verdikleri ifadeler sonucunda rehin tutulan kişilerin Eyüpsultan’da bulunan Akşemsettin Mahallesi'nde olan bir evde olduklarına dair bilgi alan polis birimlere olay yerine gitmek için hazırlıklara başladı. Yapılan tüm hazırlıkların bitmesi üzerine Beyoğlu Asayiş Büro Amirliği birimleri, Nepalli arkadaşların zorla tutulduğu eve baskın gerçekleştirdi. Yapılan baskında gerçekleşen olay film sahnelerini aratmadı. Polis birimlerinin yaptığı operasyonda esirlerin ellerinin arkadan bağlandığı ve yanlarında silahla duran 4 gaspçıyı etkisiz hale getirerek rehineleri kurtardı. Alıkonulan esirlerin bağlı olan ellerinin açılmasından sonra evde yapılan aramada Beyoğlu polis birimleri, ruhsatsız tabanca ve 2 satır bulundu. Gaspçıların elinden kurtarılan esirlerden birisi elleri açılır açılmaz su içerken, diğeri ise gözyaşlarına hâkim olamadı. Polis ekiplerinin gelmesi üzerine sevinç yaşayan esirleri Beyoğlu birimleri, “Korkmanıza gerek kalmadı, siz iyi misiniz?” sözleriyle sakinleştirmeye uğraştı.

Yorumlar (0)