Şaşırtan karar: Serbest bırakıldılar

“Pedofili” içeren ifadelerin bulunduğu Zümrüt Apartmanı adlı kitabın basıldığı yayınevinin sahibi Alaattin Topçu, emniyete teslim olduktan sonra gözaltına alındı. Kitabın yazarı Abdullah Şevki de Ankara’da gözaltına alınmıştı. Akşam saatlerinde gelen karar herkesi şaşırttı. Yayımcı ve yazar adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

GÜNDEM 28.05.2019, 19:50 29.05.2019, 17:56
Şaşırtan karar: Serbest bırakıldılar

"Pedofili" içeren ifadelerin bulunduğu kitabın yazarı Abdullah Şevki ve yayımcısı Alaattin Topçu emniyetteki işlemlerinin ardından Ankara Adliyesi'ne getirilmişti. Müstehcenlik suçlamasıyla tutuklanması istenen yazar ve yayımevi sahibi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldılar.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, dün kamuoyunun gündeminde olan Zümrüt Apartmanı adlı kitabın yazarı, basım ve dağıtımını yapan kişiler hakkında “müstehcenlik” suçundan soruşturma başlattı. Kitabın yazarı Abdullah Şevki, soruşturma kapsamında gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında kitabın basıldığı yayınevinin sahibi Alaattin Topçu da emniyete teslim olduktan sonra gözaltına alındı. Gazi Mustafa Kemal Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen Topçu ve Şevki, adliyeye gönderilmişti.

Kültür ve Turizm Bakanlığının suç duyurusu üzerine, Abdullah Şevki hakkında, kaleme aldığı kitapta yer alan “pedofili” içeren ibareler nedeniyle Türk Ceza Kanunu'nun 226. maddesi uyarınca “müstehcenlik” suçundan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmıştı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapılan açıklamada, söz konusu kitaptaki ifadelerin, Türk Ceza Kanununun 226. maddesine aykırılık teşkil ettiği gerekçesiyle yazar, basım ve dağıtımını yapan kişiler hakkında yasal işlemlerin yapılması için Bakanlık Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünce gerekli yasal sürecin başlatıldığı, ilgililer hakkında da suç duyurusunda bulunulduğu belirtilmişti.

Yorumlar (0)