Sarıyer ve Beşiktaş'ta eylem yasağı!

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Sarıyer ve Beşiktaş'ta yürüyüş, gösteri ve eylemlerin yasaklandığını duyurdu.

GÜNDEM 06.01.2021, 08:28 06.01.2021, 17:32
Sarıyer ve Beşiktaş'ta eylem yasağı!

Boğaziçi Üniversitesi kampüsü etrafında toplanma çağrılarına dair yazılı açıklama yapan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Sarıyer ve Beşiktaş'ta her türlü gösteri, yürüyüş, toplantı ve eylemin yasaklandığını duyurdu.

Boğaziçi Üniversitesi protesto gösterisi

Twitter hesabından bilgilendirme paylaşımında bulunan Vali Ali Yerlikaya, bazı STK'lar (sivil toplum kuruluşu) ve bazı topluluklarca sosyal medya ve basın yoluyla bugün Boğaziçi Üniversitesi'nin kampüs alanı önünde ve etrafında toplanma çağrılarının yapıldığını hatırlattı.

Boğaziçi Üniversitesi protesto gösterisi

Boğaziçi Üniversitesi protesto gösterisi

Sarıyer ve Beşiktaş Hıfzıssıhha Kurullarının kararlarıyla, çağrısı yapılan ve toplanması planlanan eylemin; pandeminin yayılımının durdurulması ve toplumun Covid-19 pandemisinden korunması çabalarına olumsuz yönde etki edeceğinin değerlendirildiğini belirten Vali Yerlikaya, Sarıyer ve Beşiktaş'ta her türlü gösteri, yürüyüş, toplantı ve eylemin yasaklandığı bilgisini verdi.

Boğaziçi Üniversitesi protesto gösterisi

Türkiye Cumhuriyeti devletinin bir hukuk devleti olduğu ve yasalar önünde herkesin eşit hakka sahip bulunduğunun altını çizen Ali Yerlikaya, tüm vatandaşlardan beklentinin, aklıselim davranılması ve içeriği suç oluşturacak her türlü davranış ve tutumlardan kaçınılması olduğunu bildirdi.

Güvenlik güçlerinin tüm halkın güvenliği ve huzuru için daima görevinin başında olduğunu vurgulayan Ali Yerlikaya, gücünü aziz Türk milletinin yüksek sevgisinden ve kanunlardan alan kahraman Türk polisinin, her türlü olayda ve her zaman olduğu gibi, bundan sonraki zamanlarda da yasaların tanıdığı sorumluluk, yetki ve görevlerini azim ve kararlılıkla yerine getireceğinin altını çizdi.

Yorumlar (0)