Sarıyer'de 11 katlı bina çöktü: Belediye Başkanıyla malikler arasında tartışma yaşandı

İstanbul’un Sarıyer ilçesinde boş olduğu belirlenen 11 katlı bir binanın çökmesi neticesinde park halinde bulunan 3 otomobil hasar gördü.

GÜNDEM 27.06.2021, 08:07
Sarıyer'de 11 katlı bina çöktü: Belediye Başkanıyla malikler arasında tartışma yaşandı

Sarıyer’de, yaklaşık olarak 2 yıl önce mühürlenerek boşaltılan 11 katlı bir bina çöktü.

Binada kimse yoktu

Binanın çökmesinin ardından ihbar üzerine, sağlık, AFAD, belediye, itfaiye ve polis ekipleri olay yerine geldi. İtfaiye ekipleri tarafından yapılan kontrollerde bina enkazında kimsenin olmadığı tespit edildi. 

Binanın çökmesi sonucu kimse yaralanmazken,  bina çevresinde bulunan park halindeki 3 otomobil ise hasar gördü. Yetkililer, çevredeki diğer binalarda da hasar olup olmadığını belirlemek için çalışmalarına devam ediyor.

“İyi ki binada değildik”

Çöken binada daha önce oturan Birgül Kavrazlı, kolonların patlaması üzerine iki sene önce binayı boşalttıklarını anlattı. Mal sahibi olmaları sebebiyle binanın yapılmasını istediklerini belirten Kavrazlı, binanın çöktüğünü duyunca ailesine bir zarar gelmediğ için şükrettiğini dile getirdi ve "İyi ki binanın içerisinde değildik" sözlerini kullandı.

38 bina sakini olduğunu söyleyen Mehmet Yalçın ise herkesin evini kaybettiğine, zor durumda olduklarına dikkat çekti.

Sarıyer Belediye Başkanı’na sert tepki

11 katlı binanın çökmesinden sonra bölgeye gelerek incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Şükrü Genç ve malikler arasında sert bir tartışma yaşandı. İnceleme esnasında bazı malikler, iki yıl önce boşaltılan binanın şu ana kadar neden yıkılmadığına ilişkin sert tepki gösterirken belediye başkanı ve malikler arasında sözlü bir tartışma yaşandı.

Binanın neden yıkılmadığına ilişkin açıklama yapan Başkan Şükrü Genç, riskli binaya yönelik itirazların devam ettiğini,vbinayı mühürlediklerini ve şimdiye kadar hiç kimseyi bina içine sokmadıklarını dile getirdi ve mahkeme süreci sürdüğü için binanın yıkılamadığını açıkladı.

Yorumlar (0)