Sarıkaya mağarasına kararnameli koruma

Düzce’de yaklaşık 10 bin yıllık olduğu düşünülen Sarıkaya Mağarası’na Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzaladığı kararname ile koruma kararı getirildi.

GÜNDEM 22.03.2021, 11:10 22.03.2021, 16:31
Sarıkaya mağarasına kararnameli koruma

Düzce'nin Yığılca İlçesinde bulunan Sarıkaya Mağarası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı kararname ile kesin korunacak hassas alan ilan edildi.

Batı Karadeniz’in en büyüğü

Batı Karadeniz Bölgesi’nin en büyük mağarası olma özelliğini taşıyan Sarıkaya Mağarası, kararname ile koruma altına alındı.

Türkiye’de yer alan en büyük 10 mağaradan biri olarak kabul edilen Sarıkaya Mağarası’nın insan ve doğal tahribattan korunması amacıyla kararname çıkartıldı.

Daha önce yakınında bulunan bir çimento fabrikasının çalışmalarından dolayı hasar gören mağaranın duvarlarında oluşan tahribatın incelenmesi amacıyla Ankara Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından rapor hazırlandı. Hazırlanan rapor ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunuldu. 

Kendisine sunulan raporu inceleyen Erdoğan, mağaranın kesin korunacak hassas alan olarak tescil edilmesi maksadıyla bir kararname imzaladı. İmzalanan kararname ise resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiş oldu.

Yorumlar (0)