Sarıgül’den cemevi saldırısına tepki: “Aydınlığa çıkartılmalı”

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, geçtiğimiz günlerde Ankara'da cemevlerine karşı gerçekleştirilen saldırı ile ilgili açıklamada bulundu. Sarıgül, "Beraberlik ve birliğimize karşı düzenlenen bu saldırı bütün yönleriyle aydınlığa çıkarılmalıdır" dedi.

GÜNDEM 02.08.2022, 14:58
Sarıgül’den cemevi saldırısına tepki: “Aydınlığa çıkartılmalı”

Cemevlerine ve Alevi STK'larına karşı gerçekleştirilen saldırıları büyük bir üzüntü ile karşıladığını ifade eden Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, "Beraberlik ve birliğimize karşı yapılan bu saldırılar bütün taraflarıyla aydınlatılmalıdır" şeklinde konuştu.

Hacı Bektaş-ı Veli’nin sözü ile beraberlik mesajı verdi

Partisinin genel merkez binasında haftalık olarak değerlendirmelerde bulunan Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, yaşanan cemevi saldırılarına da değindi. Cemevlerine ve Alevi STK’larına karşı düzenlenen bu saldırılardan dolayı üzüntüye kapıldığını aktaran Sarıgül, "Beraberlik ve birliğimize karşı gerçekleştirilen bu saldırı bütün yönleriyle aydınlığa kavuşturulmalıdır. Geçmiş dönemlerden bu zamana gelene kadar benzer kışkırtmalara, tuzaklara ve saldırılara rağmen birliğimizi bozamadılar ve yine bunu yapamayacaklar. Hacı Bektaş-ı Veli’nin de dediği gibi, 'Bir olun, iri olun, diri olun' cümlesi gittiğimiz yolu aydınlatacaktır. Gönüllerimizi birbirinden ayırmazsak bu beraberlik devam edecektir" ifadelerini kullandı.

“Atanamayan öğretmenleri bir sene içerisinde atayacağız”

Bunun yanı sıra Sarıgül, öğretmenlerin başöğretmen ve uzman öğretmen sınavlarına tabi olmalarına da karşı durduklarına vurgu yaptı. Sarıgül, “Biz iktidara geldiğimiz zaman Öğretmenlik Meslek Kanunu'ndaki bulunan eksikleri teker teker ortadan kaldıracağız. Öğretmenler arasında ortaya çıkan farklılıkları tamamıyla kaldırıp, hepsini kadroya alacağız. Bunların yanı sıra atanamayan öğretmenlerin tamamını bir sene içerisinde atayacağız” diyerek sözlerine son verdi.

Yorumlar (0)