Sarıgül: Toplumsal barış için genel af ilan edelim

Kırıkkale’ye gerçekleştirdiği ziyarette mahkûm yakınları ile bir araya gelen Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, genel af çıkarılmasını talep etti. 

GÜNDEM 10.05.2022, 16:27 11.05.2022, 09:26
Sarıgül: Toplumsal barış için genel af ilan edelim

Kent ziyaretlerine devam eden Türkiye Değişim Partisi lideri Mustafa Sarıgül, Kırıkkale’de bulunan Keskin Ceza İnfaz Kurumu önüne giderek mahkûm yakınları ile bir araya geldi. Mahkûmların akrabaları ve dostları ile sohbet eden Sarıgül, kendilerinin sorunlarını ve taleplerini dinleyerek istişarelerde bulundu. 

“Bu siyasi bir söylem değil, vicdani bir duruştur”

Keskin Ceza İnfaz Kurumu önünde açıklamalarda bulunan Mustafa Sarıgül, genel af çıkarılmasını talep ederek, “Bu siyasi bir söylem değil, vicdani bir duruştur. Bu konuda canı acıyan çok insanımız var. Gönülleri fethetmek, yaraları tedavi etmek gerekir. Devletimiz şefkatlidir, herkesi affeder, kucak açar, herkesi bağrına basar, gelin toplumsal barış için genel affı çıkartalım” şeklinde konuştu. 

“Siyasi parti ayrımı yapmadan el ele verip genel affı çıkarmalıyız”

Cezaevlerindeki mahkûmlar için genel af çıkarılması gerektiğini ve bu kapsamda tüm siyasi partilerin ortak bir çalışma yürütmesi gerektiğinin altını çizen Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Sarıgül, “Bu konuda siyasi parti ayrımı yapmadan el ele verip genel affı çıkarmalıyız. Bakın, bugün cezaevlerindeki yatak kapasitesinin güncel sayısı 275 bindir. Peki, cezaevlerinde kaç mahkûm var? Tam 325 bin kişi şuan cezaevlerinde bulunuyor. Pandemi süreci zaten ortada. Bazı yargılamaların süratli bir şekilde tamamlandığı, bazı önemli detayların atlandığı her zaman kulağımıza geliyor. Cennet vatanımız, büyük devletimiz bu mahkûmların annelerine ve çocuklarına bakarak bir araya gelmeli ve toplumsal barış için genel affı ilan etmeliyiz” ifadelerini kullandı. 

“Bu insanları topluma yeniden kazandırmamız gerekir”

Genel af sonrası sosyal hayatın arasına karışacak olan mahkûmlara her alanda destek olunması gerektiğinin altını çizen Sarıgül, “Onlara yeni düzenlerini oturtana kadar maddi destek de sağlanmalı. Bu insanları topluma yeniden kazandırmamız gerekir. Türkiye’mizin gönlü çok büyüktür. Bugün görüyorsunuz, milyonlarca Suriyeliye ev sahipliği yapıyoruz. Milyonlarca Suriyeliye bakabiliyorsak, 250 bin mahkûma da tüm kalbimizle, tüm kardeşlik duygularımızla bakarız. Bu kardeşlerimiz genel aftan yararlansın, ailelerine kavuşsun, toplumumuz arasında yeniden kendine bir yaşam alanı açsın” dedi. 

“Biz bu haykırışı vicdanımıza kulak vererek yapıyoruz”

“Bizim bu çağrımız siyasi amaçlarla yapılmış bir çağrı değildir” diyerek sözlerine devam Sarıgül, açıklamalarının son bölümünde şunları kaydetti:
“Biz bu haykırışı vicdanımıza kulak vererek yapıyoruz. Devletimize sesleniyoruz, büyük Türkiye Cumhuriyeti’me sesleniyoruz, gelin bu kardeşlerimizi affedelim, vicdanları rahata eriştirelim. Burada babasını, dayısını, amcasını bekleyen on binlerce kişi var. Bunların haykırışına kulak kapamayalım, sırtımızı dönmeyelim. Devletimiz kudretlidir, merhametlidir, bu merhametini de isterse en layık şekilde uygular.”

Yorumlar (0)