Sarıgül, işçilerle buluştu: Alın teri ve emek, hak ettiğini alsın

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sebebiyle Zonguldak’a giderek kutlamalara katılan Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, işçilerle de bir araya gelerek talep ve sorunlarını dinledi. 

GÜNDEM 01.05.2022, 16:42
Sarıgül, işçilerle buluştu: Alın teri ve emek, hak ettiğini alsın

Zonguldak’taki 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları İstasyon Caddesi’nde gerçekleştirildi. Kutlamalar için Zonguldak’a giden TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, işçilerle uzun süre sohbet ederek bu özel günleri dolayısıyla kendilerini kutladı. Madencileri kırmayarak bol bol fotoğraf çektiren TDP lideri Sarıgül, kutlamaların ardından işçilere karanfil hediye etti. 

“1 Mayıs vesilesiyle emeğin başkentine gelmek istedik”

Kutlamalar sonrası günün anlam ve önemine ilişkin açıklamalarda bulunan Mustafa Sarıgül, “Bugün 1 Mayıs. İşçilerimiz için, emekçilerimizin çok özel bir gün. Biz de bu vesileyle emeğin başkentine gelmek istedik. Bu şehrin her köşesinde işçilerimizin emekleri ve alın teri var. Zonguldak’ta bulunmaktan dolayı çok mutluyuz. Zonguldaklı madenci kardeşlerimiz, ailesini geçindirmek, çocuklarına güzel bir gelecek sunabilmek için yer altında ter dökmeyi göze almış, büyük insanlardır. Binlerce vatandaşımız bu şekilde geçimini sağlıyor. Bu özel gün sebebiyle değerli madencilerimizi bir kez daha saygıyla, sevgiyle selamlıyorum” ifadelerini kullandı. 

“Üretim artarken işçi de hak ettiğini fazlasıyla alsın istiyoruz”

Açıklamalarında şehit madencilere bir kez daha Allah’tan rahmet dileyen Mustafa Sarıgül, “Zonguldak’ın gündeme gelmesinde Sayın Bülent Ecevit’in de çok büyük katkıları vardır. Zonguldak, emekçinin şehridir. Alın teri ile tarih yazan insanların şehridir. Bizim gönlümüzde de çok başka yeri olan bir kenttir. Zonguldak’ın hak arama mücadelesine her daim destek vereceğiz. Türkiye Değişim Partisi olarak bizler üretim artsın istiyoruz. Ama üretim artarken işçi de hak ettiğini fazlasıyla alsın istiyoruz. İnşallah vatanımızın her bölgesinde üretim çok daha artacak. Alın teri ve emek, hak ettiğini alsın. İşçimizin yüzü gülsün istiyoruz” şeklinde konuştu. 

Yorumlar (0)