Sarıgül: Demokrasi hala yeteri kadar kavranamadı

Amirallerin yayınladığı bildiriyi yorumlayan Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, ülkede hala demokrasi kavramanı anlayamayan kesimlerin olduğunu söyledi.

GÜNDEM 05.04.2021, 17:27 06.04.2021, 11:55
Sarıgül: Demokrasi hala yeteri kadar kavranamadı

Ülkedeki siyasal olaylarla yalnızca siyasetçilerin alakadar olması gerektiğine vurgu yapan Sarıgül, kışla içinde siyasete karışılmasının doğru olmadığını dile getirdi.

“Askerlerimizin görevi vatanı korumaktır”

Montrö Boğazlar Sözleşmesi’ne yönelik bildiri yayınlayan 103 Amiral’in tutumu hakkında değerlendirmelerde bulunan Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, “Maalesef Türkiye’de yeteri kadar demokrasinin kavranmadığını görüyoruz. Demokrasinin ne demek olduğunu henüz anlamamış olanları izliyoruz. Herkes istediği görüşü söyleme ve savunma hakkına sahiptir. Ancak burada askerlerimizin görevi siyaset değil vatanı, hudutları, bayrağı korumak olmalı. Bu işler siyasilere bırakılmalıdır. Kışlada siyaset olmaz” dedi.

“Bildiri neden gece yarısı yayınlanıyor?”

Söz konusu bildirinin neden gece ve amiraller tarafından yayınlandığının kafalarda soru işareti oluşturduğunu kaydeden Sarıgül, bu durumun kabul edilebilir olmadığını dile getirdi.

Sarıgül,  “Montrö, elbette Türkiye’nin tapusu konumundadır. Türkiye’nin uluslararası alandaki çok önemli diplomatik başarılarından biridir. Haklı durumdayken haksız duruma düşmemek gerekir. Bu söz konusu bildiri amacını aşmış, haddini aşmış bir bildiridir. Hangi akılla gece saat 3’te bu bildiri yayınlanmıştır. Bunun üzerinde detaylıca düşünülmesi lazım” diye konuştu.

“Muhalefet görevini yapamıyor”

Muhalefet partilerine de bildiri üzerinden göndermede bulunan Sarıgül, muhalefetin görevini layıkıyla yapamadığı için bu bildiriye imza atılmasına olanak sağlandığını belirtti.

Millet iradesinin üzerinde başka hiçbir iradenin kabul edilemeyeceğinin altını çizen Sarıgül, herkesi sağduyulu davranmaya davet etti.

Yorumlar (0)