‘Sarallar’ suç örgütüne operasyon, biri kırmızı bültenle aranıyordu

‘Sarallar’ organize suç örgütüne yönelik İstanbul’da operasyon düzenlendi.

GÜNDEM 03.05.2021, 12:21 04.05.2021, 00:32
‘Sarallar’ suç örgütüne operasyon, biri kırmızı bültenle aranıyordu

Operasyon kapsamında biri kırmızı bültenle aranan ve Makedonya’da yakayı ele veren şüpheli olmak üzere toplamda 9 kişi gözaltına alındı.

Birçok suçtan kayıtları var

Kamuoyunda ‘Sarallar' adıyla bilinen suç örgütüne yönelik çalışma yapan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, başta Bakırköy ve Büyükçekmece ilçeleri olmak üzere kent genelinde faaliyet gösterdikleri tespit edilen ve kasten yaralama, öldürmeye kastan teşebbüs, yağma maksatlı tehdit, mala zarar verme ve genel güvenliğin tehlikeye sokulması gibi çeşitli suçlara karışan şahısları tespit etti.

Soruşturma kapsamında gerçekleştirilen fiziki ve teknik takibin hemen ardından şahısların yakalanması için düğmeye basıldı. Farklı adreslere eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda 8 şüpheli yakalanıp gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerin adreslerinde, araçlarında ve iş yerlerinde yapılan aramalarda ise 3 ruhsatsız tabanca ile 580 adet fişek ele geçirildi.

Emniyetin yaptığı araştırmada örgüt lideri Ö.K.'nin, Bakırköy’deki bir arsayı üzerine aldıktan sonra arsa üzerinden 2 şahsı tehdit ederek silahla saldırı da bulunduğu belirlendi. Yine aynı kişi ve örgüt üyelerinin Küçükçekmece’de arsası bulunan bir şahsın aracına silahlı saldırı da bulundukları tespit edildi.

Ayrıca 2016 yılında Beşiktaş Nispetiye Mahallesinde bulunan bir kafeye silahlı saldırı gerçekleştirildiği bu saldırı sonucunda 2 kişinin öldüğü ve bu kişilerin ölümüne neden olan Ç.S’ni ise İnterpol tarafından arandığı ve operasyon kapsamında Makedonya'da yakalanarak Türkiye'ye gönderildiği bilgisine ulaşıldı. Türkiye’ye getirilen Ç.S.'nin, sevk edildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine konulduğu öğrenildi.

Diğer şüphelinin ise emniyette devam eden ifade işlemlerinin ardından bugün yargı önüne çıkarılması bekleniyor.

Yorumlar (0)