Sarallar suç örgütü operasyonunda yakalananlar adliyeye gönderildi

İstanbul’da, ‘‘Sarallar’’ diye bilinen suç örgütüne ilişkin düzenlenen operasyon sırasında gözaltına alınan şüpheli şahısların geri kalanları da bugün adliyeye sevk edildi.

GÜNDEM 07.07.2022, 12:26 07.07.2022, 12:47
Sarallar suç örgütü operasyonunda yakalananlar adliyeye gönderildi

İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı olan Organize Suçlar ile Mücadele Şube Müdürlüğü, kamuoyunda “Sarallar” diye bilinen suç örgütüne ilişkin geçtiğimiz günlerde İstanbul başta olmaz üzere 13 şehirde eş zamanlı bir operasyon düzenlemiş ve 122 şüpheli kişiyi yakalamıştı.

30 şüpheli dün adliyeye sevk edilmişti

İş adamı Erdal Acar’ın da “şüpheli” sıfatı ile gözaltına alındığı operasyon kapsamında, yine kamuoyunda ‘Alaattin Saral’ ismiyle bilinen ve kendisinin örgüt lideri olduğu iddia edilen İlyas Saral'ın ise firari olduğu soruşturma çerçevesinde yakalanan 122 şüpheli kişiden 30’u dün adliyeye sevk edilmişti.


92 şüpheli de bugün adliyeye sevk edildi

Aralarında iş adamı Erdal Acar’ın da olduğu 92 şüpheli kişi de bu sabah yapılan sağlık kontrollerinin ardından İstanbul Adalet Sarayına sevk edildi.

13 şehirde eş zamanlı operasyon yapıldı

Organize Suçlar ile Mücadele Polisi, Ankara, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, İzmir, Manisa, Antalya, Muğla, Tekirdağ, Trabzon, Artvin ve Samsun’da düzenlenen operasyonlarda 122 şüpheli kişiyi gözaltına almıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyon kapsamında, 46 adet ruhsatsız tabanca, 6 adet av tüfeği, 55 adet şarjör, 1 adet kalem şeklinde hazırlanmış suikast silahı, 1 adet susturucu, 1000 adet fişek, balistik yelek, dijital materyal, çok sayıda çek, senet ile 413 bin avro ve 900 bin dolar kadar para yakalanmıştı.

Yorumlar (0)