Sarallar operasyonunda yeni gelişme! Erdal Acar tutuklandı 

“Sarallar” olarak da tanınan organize suç örgütüne yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan 91 kişiden 40’ı tutuklandı. Tutuklanan isimler arasında Erdal Acar da bulunuyor. 

GÜNDEM 08.07.2022, 12:28 12.07.2022, 08:55
Sarallar operasyonunda yeni gelişme! Erdal Acar tutuklandı 

Önceki gün İstanbul merkezli olarak toplam 13 şehirde harekete geçen ekipler, “Sarallar” adı ile bilinen organize suç örgütüne mensup 91 kişiyi yakalayarak gözaltına almıştı. ‘Kişiyi özgürlüğünden koparma’, ‘bilinçli yaralama’ ve ‘nitelikli yağma’ başta olmak üzere pek suça karıştıkları tespit edilen örgütün toplam 122 mensubu başarılı bir şekilde yakalanmıştı. 

Tutuklanan isimler arasında Erdal Acar da var

Yakalanan zanlılardan 91’i bugün adliyeye sevk edildi. Mahkeme heyeti, aralarında Erdal Acar’ın da bulunduğu toplam 40 kişinin tutuklanmasına hükmetti. Savcılık tarafından, adliyeye sevk edilen şahısların 78’i hakkında tutuklama talep edilmişti.  

50 şüpheli, adli kontrol şartıyla serbest kaldı

Sabaha kadar mahkeme heyeti önünde ifadelerini vermeye devam eden şüphelilerden 40’ı tutuklanarak cezaevine gönderildi. 50 şüpheli şahıs ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Yargılanan bir diğer şüpheli ise başka bir suçtan cezaevinde bulunduğu için mahkeme heyetine ifadesini verdikten sonra yeniden cezaevine gönderildi.

Necati Şaşmaz’ın açıklamaları gerekçe gösterildi 

Alınan kararları açıklayan mahkeme heyeti, Erdal Acar’ın tutuklanma gerekçesi olarak Necati Şaşmaz ve Mehmet Ulu’nun ifadelerini, ilgili tapeleri ve kolluk evraklarını gösterdi. Şüphelilerin ‘suç örgütü kurmak ve yönetmek’ ve ‘nitelikli yağma’ gibi birçok suç sebebiyle hapsedilmesine hükmedildiği duyuruldu. Hapis kararının alınmasında, şüphelilerin delil karartma ya da kaçma ihtimalinin bulunması gerekçe gösterildi. 

Yorumlar (0)