Sarallar çetesi elebaşı yakalandı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, “Tırpan” operasyonu kapsamında Sarallar suç örgütü elebaşı Barış S.’yi villasında gözaltına aldı.  

GÜNDEM 29.12.2021, 13:41 30.12.2021, 09:36
Sarallar çetesi elebaşı yakalandı

İstanbul polisi, Büyükçekmece’de “Tırpan” operasyonu düzenlendi. “Sarallar” isimli suç örgütü elebaşı Barış S.’nin villasında düzenlenen operasyonda Barış S., gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü ile Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda “tehdit”, “tefecilik”, “kasten öldürme”, “örgütün faaliyetleri kapsamında yağma”, “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak” suçlarından Mayıs 2016 döneminden bu yana organize suç örgütü olarak faaliyetini sürdüren Barış S.’nin adresi belirlendi. 

Elebaşının adresi, uzun süredir izleniyor 

Tırpan operasyonu kapsamında belirlenen adrese 26 Aralık tarihinde baskın düzenleyen polis ekipleri, şüpheli şahsı evde bulamadı. Fakat adresi izleyen ekipler, Barış S.’nin 27 Aralık günü eve girdiğini belirledi. Yeniden operasyon düzenleyen ekipler, bir tane susturuculu suikast silahı, 2 tabanca, 1 çelik yelek, 160 mermi ve 7 şarjör ele geçirdi. Şahsın Tekirdağ Çorlu’daki adresinde yapılan aramada da 12 mermi, 1 pompalı tüfek, sahte araç plakası ve kama bulundu. 



Sedat Şahin’in öldürülmesi için anlaşmıştı 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde işlemleri devam eden Barış S.’nin, husumeti bulunan Sedat Şahin’in öldürülmesi için Abbas A. isimli biriyle 2016 senesinde yüklü miktarda para karşılığında anlaşmaya vardığı ortaya çıktı. Eylemi uzaktan gerçekleştirmeye çalışan Abbas A., 19 Mayıs 2016 tarihinde keskin nişancı tüfeği ile Beykoz’daki bir villaya saldırı düzenlemişti. Saldırıda Sedat Şahin kurtulmuş fakat kayınvalidesi yaralanmıştı. Şüpheli Abbas A. ise 9 Ağustos 2016 tarihinde Eyüpsultan’daki silahlı saldırıda hayatını kaybetmişti. 

Tırpan operasyonlarının ilkinde 13 kişi yakalandı 

Düzenlenen Tırpan operasyonlarının ilkinde 13 kişi gözaltına alınmıştı. 24 Aralık 2021 tarihinde 6 ilçede düzenlenen operasyonda Sarallar suç örgütü olan ve kendisine “Saral” ismini veren E.B. ile bir diğer elebaşı Ö.B.S.’nin aralarında bulunduğu 9 şüpheli ile örgüte silah temin eden 4 kişi gözaltına alınmıştı. Adreslerdeki aramalarda 1673 mermi, 1 pompalı tüfek ve 77 tabanca bulundu.  

Yorumlar (0)