Şanlıurfa'da polise saldırı: 2 şehit

Şanlıurfa'da kendilerine silahla ateş açılması neticesinde yaralanan 2 polis şehit oldu.

GÜNDEM 09.03.2022, 21:44 10.03.2022, 00:20
Şanlıurfa'da polise saldırı: 2 şehit

Şanlıurfa Valiliği tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklamada, kente bağlı Haliliye ilçesinde Organize Suçlar ve Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından sürdürülen bir çalışma çerçevesinde takibe alınan şüpheli şahsın bulunduğu otomobilden ateş açıldığı kaydedildi.

Valilikten açıklama

Söz konusu olayda bir polis memuruyla bir komiser yardımcısının ağır şekilde yaralandığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Yaralanan polislerimize olayın yaşandığı yere yakın bir sağlık merkezinde ilk müdahaleleri yapılmış ve akabinde kentimizdeki tam teşekküllü sağlık merkezlerine nakledilerek tedavi altına alınmıştır fakat doktorlar tarafından gerçekleştirilen tüm müdahalelere karşın polis memurumuz kurtarılamayarak şehit düşmüştür. Olay mahallinden kaçan şüphelinin yakalanması amacıyla kolluk güçlerimiz tarafından geniş kapsamlı çalışma başlatılmıştır. Şehit düşen polis memurumuza Allah'tan rahmet, sevenlerine, ailesine ve tüm emniyet teşkilatımıza başsağlığı, yaralı görev arkadaşımıza da acil şifalar temenni ediyoruz."

Olayda ağır şekilde yaralanan diğer polis de yaşamını yitirdi. 

Şehit polis memuru Cemal Bozkurt ile komiser yardımcısı Abdullah Yasir Binici'nin cenazelerinin yarın memleketlerine gönderilmesi bekleniyor. 

Haliliye ilçesinde bulunan Ortadoğu Sağlık Merkezi Kavşağı üzerinde silahla yaralanan 2 polis memuru hastaneye sevk edilmişti.

Yorumlar (0)