Şanlıurfa’da 5 milyon liralık dolandırıcılığı memurun dikkati önledi

Şanlıurfa’da başkasına ait 5 milyon lira değerindeki arsanın satışını sahte kimlikle yapmaya çalışan grup, memurun durumu fark etmesi üzerine yakalandı. 

GÜNDEM 21.06.2022, 16:03
Şanlıurfa’da 5 milyon liralık dolandırıcılığı memurun dikkati önledi

Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa’da başkasına ait 5 milyon lira değerindeki arsayı satarak haksız kazanç elde etmek için harekete geçen hırsızlar, Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi’ne (TAKBİS) girerek sahte belgelerle talep formu oluşturdu. Haliliye Tapu Müdürlüğü’nde başkasına ait bir arsanın satışı için e-devlet şifresi alan şahıslar, ardından TAKBİS üzerinden talep formunu doldurdu. 

Dolandırıcılığı fark eden memur, polis ekiplerine ihbarda bulundu

5 milyon liralık dolandırıcılık girişimi, tapu memurunun dikkati sayesinde önlendi. Başvuruyu kontrol eden tapu memuru, talep formu, noterden temin edilen vekâlet ve formda bulunan fotoğrafı incelemeye başladı. Noterden alınan vekâlet ile dosyada bulunan fotoğraf ve imzanın gerçekliğinden şüphelenen memur, yurt dışında ikamet eden arsa sahibi A.K.’yi arayarak durumu teyit etmeye çalıştı. Telefon görüşmesi sonrası dolandırıcılık girişimini fark eden memur, polis ekiplerine ihbarda bulundu. 

Gözaltına alındılar

İhbar üzerine harekete geçen polis ekipleri, zanlıları yakalamak için operasyon başlattı. Hırsızlara randevu işlemleri için SMS gönderilerek, Tapu Müdürlüğü’ne gelmeleri istendi. Kısa süre içinde müdürlüğe gelen zanlılar, satış işlemi için hareketlendikleri sırada polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı. 

Yorumlar (0)