Şanlıurfa’da 1 asker şehit düşmüştü… TSK, terör noktalarını darmadağın etti

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine bulunan hudut karakoluna, PKK terör örgütü tarafından düzenlenen havan saldırısı sonucu 1 asker şehit düşmüş, 1 asker de yaralanmıştı. Acı haberin ardından sınırın diğer tarafında bulunan Ayn El Arab bölgesindeki terör yuvalarını ağır bombardıman altına alan Türk Silahlı Kuvvetleri, 12 teröristi etkisiz hale getirdi. 

GÜNDEM 18.09.2022, 15:55 19.09.2022, 14:53
Şanlıurfa’da 1 asker şehit düşmüştü… TSK, terör noktalarını darmadağın etti

Suruç ilçesinde yer alan Esentepe Hudut Karakolu, sınırın diğer tarafında yer alan Ayn El Arab bölgesinden havan saldırısına maruz kaldı. PKK/YPG’li teröristler tarafından gerçekleştirilen terör saldırısı sonucu sözleşmeli er İsmet Aybek şehit düştü, 1 Mehmetçik ise yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Yaralı askerin Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavisinin sürdüğü belirtildi. 

12 terörist öldürüldü

Yürek yakan gelişme sonrası Türk Silahlı Kuvvetleri de harekete geçti. Sınır hattında konuşlu bulunan topçu birlikleri, Ayn El Arab bölgesinde yer alan terör noktalarını ağır bombardıman altına aldı. Çok namlulu roketatar ve obüs atışlarıyla ateş altına alınan teröristlerden 12’si öldürüldü. Bölgede operasyonların sürdüğü bildirilirken, Milli Savunma Bakanlığı’ndan da yeni bir açıklama geldi. Bakanlık tarafından yayımlanan taziye mesajında, “Bizleri derin bir üzüntüye boğan bu olayda yaşamını yitiren aziz şehidimize Allah’tan rahmet; kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri’miz ile asil milletimize sabır ve başsağlığı dileriz. Yaralı askerimize acil şifalar diliyoruz” ifadelerine yer verildi. 



Yorumlar (0)