Şanlıurfa merkezli 4 ilde zehir tacirlerine operasyon: 13 gözaltı

Emniyet birimleri tarafından Şanlıurfa merkez olmak üzere 4 şehirde şafak vakti düzenlenen operasyonda 13 kişi gözaltına alındı. Operasyonlarda uyuşturucu maddeler, aparatlar, çok sayıda silah ve mühimmatla uyuşturucu satışından elde edildiği düşünülen para ele geçirildi.

GÜNDEM 02.05.2021, 10:11 03.05.2021, 09:50
Şanlıurfa merkezli 4 ilde zehir tacirlerine operasyon: 13 gözaltı

Emniyet birimlerince Şanlıurfa merkezli düzenlenen operasyonda 13 şüpheli yakalandı.

KOM ekiplerince, Ceylanpınar Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinasyonunda, uyuşturucu imal ve satışı gerçekleştirenlerin yakalanmasına dair 30 Mart tarihinde düzenlenmiş olan operasyonda gözaltına alınan 38 şüpheliden alınan ifadelerle çalışmalar genişletildi.

Tespit edilen şüpheliler fiziki ve teknik takibe alındı.

İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri ve jandarma birimlerince, Şanlıurfa’da Viranşehir ve Ceylanpınar ile Mardin, Gaziantep ve Adıyaman’da tespit edilen 15 adrese şafak vakti operasyon yapıldı.

Timler kimi adreslere koçbaşı kullanarak girdi ve operasyonda toplamda 13 şüpheli gözaltına alındı.

Aramalarda dedektör köpek de kullanıldı. Değişik yerlere gizlenen çeşitli uyuşturucu maddeler ve uyuşturucu ticaretinden elde edildiği düşünülen 3 bin 200 TL ile çalıntı 3 motosiklet yakalandı.

Şüpheliler işlemlerinin devamı için jandarmaya götürüldü.

Gözaltındaki 38 şüpheliden 20’si tutuklanmıştı

KOM ekipleri tarafından Şanlıurfa merkezli 30 Mart tarihinde, Gaziantep, Mardin, Adıyaman, Uşak ve Mersin ile belirlenmiş olan adreslere yapılan operasyonda 38 kişi gözaltına alınmış ve bu kişilerden 20 tanesi çıkartılmış oldukları mahkemece tutuklanmış, diğerleri ise mahkeme tarafından adli kontrolle serbest bırakılmıştı.

Yapılan operasyonda 1,6 kg sentetik uyuşturucu ile çok sayıda uyuşturucu madde ve aparatları, ruhsatsız silahlar ve çok sayıda mermiyle kesici aletler ele geçirilmişti.

Yorumlar (0)