Şanlıurfa'da cezaevinde isyan

Şanlıurfa'ya bağlı Eyyübiye ilçesindeki kapalı cezaevinde isyan çıktı. Bir mahkum için verilen disiplin cezasının ardından çıkan isyan sebebiyle bölgeye çok sayıda polis sevk edildi. Vali Abdullah Erdin, olayın kontrol altına alındığını bildirdi.

GÜNDEM 25.03.2022, 00:01 25.03.2022, 12:40
Şanlıurfa'da cezaevinde isyan

Aktarılan bilgiler doğrultusunda, merkez Eyyübiye ilçesindeki Şanlıurfa E Tipi Kapalı Cezaevi'nde isyan çıktı. Bir mahkum için verilen disiplin cezasının ardından isyan çıkaran mahkumlar, bazı koğuşların kapısını kilitledi. Meydana gelen olay sebebiyle bölgeye çok sayıda polis yönlendirildi. 

Vali Erin'den açıklama

Olay mahalline giden Emniyet Müdürü Selçuk Doğuş ile Vali Abdullah Erin, mahkumlara görüşerek isyanın sonlandırılmasını istedi. Olayı duyan mahkumların yakınları da cezaevi önünde gerginlik çıkardı.

Vali Erin, içeride herhangi bir olumsuz durumun yaşanmadığını söyleyerek, kalabalığın dağılmasını talep etti. Mahkum yakınlarıyla konuştuktan sonra açıklama yapan Erin, olayın bir mahkum için verilen disiplin cezası sebebiyle meydana geldiğini ve kontrol atına alınan olayda herhangi bir can kaybı veyahut yaralının olmadığını kaydetti.

13 mahkum yaşamını yitirmişti

Diğer yandan, yine aynı cezaevinde 2012 senesinde çıkan isyanda koğuşlar yakılmış ve 13 mahkum feci şekilde can vermişti.

Yorumlar (0)