Sancaktepe’de “tedbirsiz ve önlemsiz” metro inşaatında göçük: 2 yaralı 

Sancaktepe’de Veysel Karani mahallesinde yürütülen metro inşaatı sahasında göçük meydana geldi. 1’i ağır 2 işçi yaralandı. Mahalleli ise önlemsiz ve tedbirsiz çalışan İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetimine tepki gösterdi. 

GÜNDEM 12.09.2021, 11:45 13.09.2021, 09:12
Sancaktepe’de “tedbirsiz ve önlemsiz” metro inşaatında göçük: 2 yaralı 

Önceki gün 15.30 sıralarında Sancaktepe-Çekmeköy arasındaki metro hattının Veysel Karani mahallesi bölgesindeki inşaatta göçük meydana geldi. Göçük'te 1’i ağır olmak üzere 2 işçi yaralandı. Olay yerine gelen polis ve itfaiye ekipleri, çevrede geniş boyutlu güvenlik önlemleri alırken göçük altında kalan 2 işçi, iş arkadaşları tarafından kurtarıldı. 



İşçiler kurtardı, sağlık görevlilerine teslim etti 

İşçilerin uzun uğraşlar sonucunda kurtardığı yaralılar, olay yerine gelen sağlık ekiplerine teslim edildi. Sağlık ekipleri, ağır yaralı işçiye ilk müdahaleyi olay yerinde gerçekleştirdi. Ardından hastaneye kaldırılan işçilerden diğerinin durumunun ise iyiye gittiği bildirildi. Göçük altında kalan metro istasyonu havadan görüntülendi. 



“Hem işçilerin hem de mahallelilerin güvenliği yok” 

Mahalle sakinleri ise metro inşaatında çalışan işçilerinin de kendilerinin de can güvenliği olmadığı belirterek İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne tepki gösterdi. Mahalle sakinlerinden Emine Kaya, şunları dile getirdi: “Metro inşaatında göçük meydana geldi. Evlerimizden baktığımızda ekipleri ve göçüğü gördük. Burada çalışan işçilerin can güvenliği yok. Bizim de mahalleli olarak güvenliğimiz yok. İş makineleri girip çıkıyor ve burada hiçbir önlem alınmıyor. Toz bulutundan durulmuyor. Burada herhangi bir çocuk ölebilir.”

Yorumlar (0)