Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank’tan “sprey aşı” müjdesi 

Bakan Mustafa Varank, ilk sprey aşıyı (intranazal) yıl içinde kullanıma sunacaklarını duyurdu. Preklinik çalışmaları başarıyla sonuçlanan aşının ayrıntılarına toplantı sırasında değindi. 

GÜNDEM 30.03.2021, 12:32 30.03.2021, 17:28
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank’tan “sprey aşı” müjdesi 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ankara Yenimahalle İvedik Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bir tesisin açılışına katıldı.

Açılıştan sonra gazetecilerle kısa bir basın toplantısı düzenleyen Varank, Covid-19 virüsüyle mücadele kapsamında atılan önemli bir adımın duyurusunu yaptı.

Yerli aşı çalışmalarında son aşamaya gelindiğini belirten Bakan, bilim insanlarının yeni bir çalışmaya imza attığını ve yıl içerisinde “burundan uygulanan sprey aşı”nın piyasaya sürüleceğini belirtti. Nanografi kapsamında faaliyette bulunan bilim insanları tarafından hazırlandığı belirtilen sprey aşı, klasik aşılardan farklı ve yeni nesil bir aşı.



Covid-19 ile mücadelede daha etkili

Mustafa Varank, sprey aşının virüsle mücadelede daha etkili olduğunu belirterek “Türkiye’nin ilk intranazal yerli aşısı” olduğuna dikkat çekti. Varank, aşının burundan uygulandığını ve bu sayede virüsün izlediği yolu takip ederek daha etkili olduğunu aktardı.

Bakan Varank ayrıca aşının Faz-1 insan denemelerinin çok yakında başlayacağını ve yıl içerisinde kullanıma sunulacağını da açıkladı.

Yorumlar (0)