Samuray kılıçlı saldırıda hayatını kaybeden Başak Cengiz, son yolculuğuna uğurlandı 

İstanbul’da uğradığı samuray kılıçlı saldırıda yaşamını yitiren 28 yaşındaki mimar Başak Cengiz’in cenazesi bugün Ankara’da toprağa verildi. Yenimahalle Yahyalar merkez camide kılınan namazın ardından Başak Cengiz, göz yaşları içerisinde toprağa verildi. 

GÜNDEM 11.11.2021, 17:59 13.11.2021, 11:52
Samuray kılıçlı saldırıda hayatını kaybeden Başak Cengiz, son yolculuğuna uğurlandı 

Birkaç gün önce İstanbul’da işten eve dönerken uğradığı samuray kılıçlı saldırıda yaşamını yitiren 28 yaşındaki mimar Başak Cengiz, yaşamını yitirmişti. Cengiz’in cenazesi Ankara’ya getirildi ve bugün öğle namazına müteakip Yenimahalle Yahyalar merkez camide kılınan namaz ile toprağa verildi. Cenaze törenine Başak Cengiz’in ailesi, yakınları, nişanlısı ve çok sayıda vatandaş katıldı.  



“Gelin olacaktı” 

Cenaze namazı öncesinde Başak’ın annesi Beyhan Cengiz, tabuta sarılarak ağıt yaktı. Sinir krizi ve baygınlık geçiren anneye cami bahçesinde ilk yardım uygulandı. Beyhan Cengiz, kızının tabutuna sarılarak, “Yavrumu doğradılar, onu dalından kopardılar. Yavrumu benden aldılar. Geri dönecekti. Gelin olacaktı.” ifadeleriyle göz yaşlarına boğuldu. 

Göz yaşları içerisinde basın ile konuşan Başak Cengiz’in nişanlısı Mahir Mızrak ise katilin en ağır şekilde cezalandırılmasını isterken konunun takipçisi olacağını bildirdi: “Bu gibi cinayetlerin son bulmasını istiyorum. İdamı getirsinler ne olur. Bu katilin psikolojik sorunları varmış. Çıkıp birini öldürecekmiş. Her gün servise binan sevgilim o gün binmemişti. Onu beklemiş. Pazar günü İstanbul’a gidip Başak’ı alacaktım. Oradaki işi hafta sonu bitiyordu. Nişanlıydık ve düğün hazırlılarına başlayacaktık. 6 aydır nişanlıydık. İstanbul’a görevi çıkmasaydı şimdiye çoktan evlenmiştik.” 



“Çantası kanlar içindeydi” 

Kızının Ankara Adli Tıp Kurumu’ndaki cenazesini dün alan acılı baba Avni Cengiz, konuyla ilgil, şunları dile getirdi: “Kızımın görevlendirmesi İstanbul’a çıktı. Ataşehir’de bir otelde kalıyorduk. Çalışırken de mesaiye kalmış. Eve dönerken saldırıya uğramış. Kızımın çantası kanlar içindeydi. Vahşice katledilmiş kızım. Pazar günü Ankara’ya dönecekti. Çok az kalmıştı. Safranbolu’da okumuştu, Karabük Üniversitesi Mimarlık mezunuydu. Kendi halinde ve merhametli biriydi. Yapanın yanına kar kalmasın. Psikolojisi bozukmuş! Kafası esen herkes insan mı öldürecek yani bu kadar aileye yazık değil mi? Ben, kızım okusun diye emekli olduktan sonra 5 sene daha çalıştım. Hiç sınıfta kalmadan bitirdi kızım üniversiteyi. İki kız ve bir erkek kardeşlerdi.” 



Karşıyaka Mezarlığı’na gömüldü 

Mimar Başak Cengiz, Ankara’da bir şirkette çalışırken kısa süreli inşaat projesi için İstanbul’a gönderilmişti. İstanbul Ataşehir’de mesaiye kaldığı akşam servise binmemiş ve oteline dönerken yürüyerek gitmişti. Bir sitenin önünden geçen Cengiz, 27 yaşındaki Can Göktuğ Boz’un samuray kılıçlı saldırısına uğramıştı. Çevredekilerin görerek polis ve sağlık ekiplerine haber vermesi üzerine yaralı Başak Cengiz, hastaneye kaldırılmıştı. Burada tedaviye alınan genç mimar, yaşamını yitirmişti.  

Evlilik hazırlığı yapan Cengiz, Ankara’daki cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı’na gömüldü. 



"Erkekler direneceği için kadınlara yöneldim"

Saldırgan Can Göktuğ Boz’un uzun süredir psikolojik tedavi gördüğü ve ilaç kullandığı fakat uzun senedir psikolog seanslarına gitmediği öğrenildi. Oturduğu sitedeki komşularının da Boz hakkında pek çok şikayetinin bulunduğu fakat site yönetiminin, evde tek kalan Boz hakkında işlem yapmadığı belirtildi. İlk ifadesinde samuray kılıçlarına merakının olduğunu belirten Boz, evinde 10’dan fazla kılıcın bulunduğunu ve bunlarla birini öldürmeyi kafasına koyduğunu belirtmişti. Katil Boz’un, “Erkekler karşı koyabileceği için kadınlara yöneldim.” ifadesi ise büyük yankı uyandırmıştı. 

Yorumlar (0)