Samsun’da panik dolu anlar! Önce feryat ettiler, sonra sevinç yaşadılar

Samsun’da Afganistan uyruklu aile, çocuklarının denizde boğulduğunu zannederek, korku dolu anlar yaşadı. Gerçek ise çok farklı çıktı.

GÜNDEM 20.06.2022, 13:47 21.06.2022, 09:45
Samsun’da panik dolu anlar! Önce feryat ettiler, sonra sevinç yaşadılar

Samsun'un Atakum ilçesi Mimarsinan Mahallesi Adnan Menderes Bulvarı sahilinde Afganistan uyruklu Şofya Hüseyni ve eşi Mahmut Hüseyni 7 yaşındaki oğlu Muhammed Yasin Hüseyni ile beraber deniz kenarına gitti. Baba ve oğul denize girerek birlikte eğlenmeye başladı.

Çocuğunu bulamadı, boğuldu sandı

Aradan kısa bir süre geçmesinden sonra baba Mahmut Hüseyni, oğlunu yanında göremedi. Denizden çıkan Afgan baba, oğlunu sahilde de aramaya başladı ancak bulamadı. Oğlunun denizde kaybolduğunu düşünen baba çevredekilerden yardım istedi. Vatandaşlar olayı polise ihbar etti.

Babanın feryatları yürekleri dağladı

Kayıp çocuk için sahil güvenlik, dalgıç polisler ve cankurtaran ekipleri denizde, Atakum polisi tarafından da sahilde arama başlattı. Afgan anne baygınlık geçirirken, babanın feryatları ise yürekleri dağladı.

4 kilometre mesafede bulundu

Karada ve denizde kayıp çocuğu arama çalışması devam ederken Atakum İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 7 yaşındaki Afgan uyruklu Muhammed Yasin’i denize girdiği bölgeden 4 kilometre uzaklıktaki Körfez Mahallesi sahilinde yolunu kaybetmiş halde yürürken buldu. Sevindirici haber ise Afgan baba ve anneye polisler tarafından verildi.

Duş kabini ararken kayboldu

Baba Mahmut Hüseyni, çocuğunu bulan polislere çok teşekkür etiğini dile getirerek, "Bize çocuğumuzu getirdiler. Türk halkına ve polise çok teşekkür ediyorum" şeklinde ifade etti.

Çocuklarının bulunduğu yere götürülmek üzere ekip aracına bindirilen aile, polisten çocuklarını teslim aldı. Aile çocuklarını görünce büyük sevinç yaşadı. Küçük çocuk ise kendisini bulan polislere teşekkür etti.

Küçük çocuğun, denize girdikten sonra sahile çıkıp duş alma kabinlerini aradığı sırada kaybolduğu belirlendi.

Yorumlar (0)