Samsun'da can pazarı! Yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı, ölü ve yaralılar var

İstanbul’dan Trabzon'a hareket halinde olan yolcu otobüsünün, Samsun-Ankara yolu Tekke mevkiinde kontrolden çıkarak dereye yuvarlanması neticesinde 2 kişi hayatını kaybetti, 14 kişi ise yaralandı. 

GÜNDEM 16.10.2021, 09:33 16.10.2021, 13:54
Samsun'da can pazarı! Yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı, ölü ve yaralılar var

İstanbul'dan Trabzon'a gitmekte olan Osman Özsoy idaresindeki yolcu otobüsü, Samsun-Ankara karayolu Tekke mevkiinde araç sürücüsünün hakimiyeti kaybetmesi sebebiyle yoldan çıktı.

2 ölü, 14 yaralı

Yolcu otobüsünün, yaklaşık olarak 150 metreden dereye yuvarlandığı kaza sonrası, çok sayıda AFAD, itfaiye, jandarma, polis ve sağlık ekibi bölgeye sevk edildi.

Can pazarının yaşandığı kaza sonucunda ilk belirlemelere göre 2 kişi yaşamını yitirdi ve 14 kişi ise yaralandı.

Kazada yaralanan vatandaşlar, uçurumdan ip yardımıyla çıkartıldı.

Araç sürücüsü sıkıştı

Aracın içinde sıkışan ve askıda kalan otobüs sürücüsü Osman Özsoy, feryat ederek yardım istedi. Otobüs şoförü de kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.

Vali kaza ile ilgili açıklama yaptı

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı yaptığı açıklamada 2 kadın yolcunun hayatını kaybettiğini, 7 ağır yaralının ise durumlarının ciddi olduğunu söyledi. Ayrıca sabah saatlerinde meydana gelen kaza esnasında otobüsün fazla takla atmamasının teselli kaynağı olduğunu söyledi.

Daha sonra yaralıları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ziyaret eden Samsun valisi “İstanbul’dan dün saat 18.00’de yola çıkan ve Trabzon’a giden otobüs içindeki 16 yolcusuyla maalesef uçuruma yuvarlandı. Şoförü de ziyaret ettik. O da ağır yaralı. İkinci şoför de kayda değer bir şey yok. Ancak en üzücüsü 2 kaybımız var. Tedavileri devam ediyor” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)