Samanyolu’nun sahibi Hidayet Karaca’nın hapis cezası onandı 

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, Samanyolu Yayın Grubu’nun Başkanı Hidayet Karaca ve beraberindeki 18 sanık için hapis cezasını onadı. 

GÜNDEM 20.04.2021, 14:59 21.04.2021, 09:51
Samanyolu’nun sahibi Hidayet Karaca’nın hapis cezası onandı 

Yargıtay 16. Ceza Dairesince ele alınan “FETÖ’nün Tahşiyeciler Grubu kumpası” davasında bugün, incelemesi vardı. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen 2017 tarihli kararın temyiz incelemesi bugün yapıldı.

Yapılan inceleme kapsamında Ağır Ceza Mahkemesi’nin, Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’ya verdiği 18 yıllık hapis cezası onandı. 

İstanbul’da görevli olan eski emniyet müdürleri Tufan Ergüder, Ali Fuat Yılmazer, Erol Demirhan, Ömer Köse, Yurt Atayün, Bayram Özbek ve Ertan Erçıktı’nın aldıkları 12’şer yıllık hapis cezaları da onanan cezalar arasındaydı.

Diğer sanıklar arasında bulunan Kazım Aksoy, Mustafa Kılıçaslan, Ahmet Öztürk, Ekrem Çelik, Yasin Koyuncu, Ufuk Yıldırım, Mustafa Altunbulak, Ali Cihan, Selçuk Ocaktan, Aytekin Ağören ve Abdullah Seyit Ateşçi de 12’şer yıl hapis cezası alanlar arasında yerini buldu.



Pek çok suçtan yargılandılar ama tutuklanmadılar

Hapis cezasına çarptırılan kişiler arasındaki Adem Akpınar, Hüseyin Nohut, Halit Akbulut, Mehmet Ali Doğan, Tolga Güzeltaş, Talat Burak Karaltı ve Yakup Ergün isimli kişiler, “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçlamasından yargılandı. Hapis cezasına çarptırılan Çetin Öztürk, Mustafa Uyanık ve Recep Güleç de “silahlı terör örgütüne üye olmadan yardım ve yataklık etmek” suçlamasından yargılandı. Fakat Yargıtay, bu sanıklar hakkındaki hükümleri eksik bularak kararları bozdu.

“Resmi belgede sahtecilik” ve “silahlı terör örgütüne üye olmadan yardım ve yataklık yapma” suçlamalarından hüküm giyen Rıfat Aslan ve Erdem Kısa hakkındaki hükümler de Yargıtay tarafından bozuldu.

Hükümleri bozulan sanıklar hakkında ise “örgütsel bağlantıları tespit edilememesi” gerekçe gösterildi. Buna karşın delillerin araştırılması istendi. 

Yorumlar (0)