Sally’den 128 gündür haber yok! Babasının feryadı yürekleri dağladı

2 Eylül 2021’de Eskişehir’de ortadan aniden kaybolan Irak uyruklu Sally Ali Challab Al-Abbood’dan 128 gündür haber alınamıyor. Polisin arama çalışmaları devam ederken, üzüntülü ailesinin bekleyişi sürüyor. 

GÜNDEM 07.01.2022, 13:45
Sally’den 128 gündür haber yok! Babasının feryadı yürekleri dağladı

2 Eylül 2021 Perşembe günü, arkadaşları ile kahve içeceğini belirterek evden çıkan ve bir daha kendisinden haber alınamayan Sally Ali Challab Al-Abbood için bekleyiş sürüyor. Aradan 128 gün geçmesine rağmen hiçbir haber alınamayan 20 yaşındaki Iraklı kız için İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekiplerinin çalışmalarından sonuç çıkmadı.

Bulgaristan’a kaçarken yakalandı 

Polislerin çalışmaları çerçevesinde, güvenlik kamerası görüntülerine ilişkin incelemelerde Sally Ali Challab Al-Abbood’un, son olarak Amjed Mohsin Mohammed’in evine gittiği ve oradan bir daha hiç çıkmadığı belirlendi. Kayıp kızın son görüştüğü kişi olan Amjed Mohsin Mohammed, 2 defa ifadesine başvurulduktan sonra serbest kaldı ve 2 Eylül 2021 tarihinde yasa dışı şekilde Bulgaristan’a kaçmaya çalışırken yakalandı. İstanbul’dan Kırklareli’ne giden ve başkasının ismine hazırlanan sahte bir kimlik kullandığı anlaşılan Mohsin Mohammed, emniyetteki işlemlerden sonra mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Balta, çorap, bıçak ve çantada kan izleri 

Sally’nin kaybolmasından sonra geçen 21 günün ardından tutuklu yargılanarak 23 Eylül 2021’de cezaevine yollanan Amjed Mohsin Mohammed’in evinde incelemeler yapıld. Şüphelinin evine yakın bir yerdeki bir hırdavatçıdan ilk başta balta aldığı ve kullanamadığını belirterek testereyle değiştirdiği belirtildi. Öte yandan poşet ve naylon benzeri ürünlerle evine dönmesi sonrası incelemeler derinleştirildi. Şüphelinin iade etmiş olduğu balta ile evindeki çanta, çorap, bıçak ve testerede kan izlerine rastlandı. Bursa Bölge Kriminal Polis Laboratuvarı Biyolojik İnceleme Şube Müdürlüğü’nde yapılan incelemelerde malzemelerde bulunan kan izlerinin Sally Ali Challab Al-Abbood’a ait olduğu belirlendi. 

Şehir çöplüğünde arandı 

Bulunan delilleri bir araya getiren ekipler, Sally Ali Challab Al-Abbood’un Amjed Mohsin Mohammed tarafından katledildiği ve evden, parçalara ayrılarak çıkarıldığı olasılığı üzerine yoğunlaştı. Güvenlik kameraları kayıtları incelenediğinde, Amjed Mohsin Mohammed’in elinde çöp poşetleriyle birkaç defa evinden çıktığı tespiti sonrasında bu ihtimal biraz daha güçlendi. Bulguların ardından harekete geçen polis ekipleri, şehir çöplüğünde 24 Eylül 2021’de arama çalışmalarını başlattı. Iraklı kızın yaşadığına yönelik ümitlerin azaldığı dönemde şehir çöplüğünde polis ekiplerinin yaptığı çalışmalar da netice vermedi. 

Arkadaşları Sally’i anmak için toplandı 

Gelişmeler sonrası Sally’nin bulunması konusundaki umutların azalmasıyla 25 Eylül 2021’de yakınları bir araya geldi. Kardeşi ve arkadaşları, bir araya geldikleri parkta geleneklerine uygun biçimde Sally’i andı. Resminin etrafında yakılan mumlarla birlikte Sally’nin yakınları duygusal anlar yaşadı. 

Tek istekleri bir mezar

Ekiplerin çalışmalarından sonuç alınamaması üzerine Sally’nin yaşadığına ilişkin umutlar tükenme aşamasına geldi. Geçmişte, Saddam Hüseyin’in ordusunda subay olarak görev alan ve burada gazi olan Sally’nin babası Ali Challab Al-Abbood, durum karşısındaki çaresizliğini dile getirdi. Artık umudunun tükendiğini ifade eden acılı baba, “Kızımın parmağı bile olsa bulunmasını bekliyoruz. Ona dua etmek ve mezar yaptırmak istiyoruz. Bu sebeple bir parça, yalnızca bir parça biçim için yeterli” sözlerini kullandı. Sally’nin kız kardeşi 19 yaşındaki Tabarek Ali Challab Al-Abbood, “Gücümüz iyice tükendi. İnsan öldükten sonra bir mezarı olmalı. Kardeşimin neden bir mezarı olmasın? Bu onun hakkı” ifadeleriyle sitemini aktardı.

Yorumlar (0)