Salgın ve deprem fırsatçılarına ağır ceza: Bakanlık açıkladı

Adalet Bakanlığı, salgın ve deprem zamanlarında kirada ve ürün fiyatlarında fahiş artış sağlayanlara 2 seneden 5 seneye kadar hapis cezasının verilmesini sağlayacak yasa adına çalışmalara başladı.

GÜNDEM 27.02.2023, 17:45
Salgın ve deprem fırsatçılarına ağır ceza: Bakanlık açıkladı

Adalet Bakanlığı, salgın ve deprem fırsatçılığı yapanlara hapis cezası verilebilmesi adına yeni teknik çalışma için düğmeye bastı. Türk Ceza Kanunu'na eklenecek madde ile beraber, salgın ve deprem zamanlarında kiralar ve ürünlerin fiyatlarında fahiş oranlarda yükseltim sağlayanlara 2 seneden 5 seneye kadar hapis cezası verilecek.

Para ve hapis cezası verilecek

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından verilen talimatın ardından, bakanlık, salgın ve deprem zamanlarındaki fahiş fiyat artışlarının önüne geçilmesi düşüncesiyle yeni bir yasal düzenleme adına çalışmalara başladı.

Çalışmaları sürdürülen düzenlemeye göre, Türk Ceza Kanunu içerisine yeni bir madde dahil edilerek, salgın ve deprem zamanlarında fırsatçılıkta bulunanlar hapis cezası alabilecek. Salgın ve deprem zamanlarında ürünler ve kiraların fiyatlarını fahiş miktarlarda yükseltenlere 2 seneden 5 seneye kadar hapis cezası verilebilecek. Öte yandan bu şahıslara adli para cezası kesilecek.

Depremlerin ardından kiraların dışında taşınma ve nakliye ücretlerini yükseltenler de bu düzenleme içerisinde yer alacak. Söz konusu düzenlemenin önümüzdeki günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulması planlanıyor.

Yorumlar (0)