Salda Gölü'ne iş makineleriyle girenlere "Dur" denildi!

Salda Gölü'nün kıyısında oluşturulacak Millet Bahçesi projesinin inşaat çalışmaları esnasında makineli araçların inşaat alanına girmesine yasak getirilmişti. Fakat yüklenici firmanın kurallara uymayarak kumsala girmesi tepkilere yol açtı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, yüklenici firmaya cezai hükümlerin işletildiğini ve sorumluların görevden alındığını duyurdu. 

GÜNDEM 14.04.2020, 16:20 14.04.2020, 16:33

Salda Gölü'nün kıyısında oluşturulacak Millet Bahçesi projesinin inşaat çalışmaları esnasında makineli araçların inşaat alanına girmesine yasak getirilmesine rağmen yüklenici firmanın kurallara uymayarak kumsala girmesi tepkilere yol açtı. 

Bunun üzerine yüklenici firmaya cezai hükümlerin işletildiği ve sorumluların görevden alındığı bildirildi.  

"Bizleri de oldukça rahatsız etmiştir"

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, konuya ilişkin açıklamada bulundu. 

Açıklamada, "Paylaşımlarda yer alan görüntüler yüklenici firmanın şantiye alanı ve otopark bölümünde arazi düzenleme görüntüleri olup, koruma amaçlı oluşturulan yaklaşım mesafesinin dışında küçük bir alandır. Bu görüntüler kamuoyu gibi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı olarak bizleri de oldukça rahatsız etmiştir." denildi. 

"Sorumlu olan personeller görevlerinden uzaklaştırılmıştır"

Makineli araçların inşaat alanına kesinlikle girmemesine yönelik talimat verilmesi rağmen bu konuda yeterince özen gösterilmediği kaydedilen açıklamada, "Yüklenici firma hakkında kusurlu davranışları nedeniyle gerekli maddi ve sözleşmesindeki diğer ceza hükümleri işletilmiştir. Ayrıca, müşavir firma ve sorumlu personeller ile ilgili soruşturma başlatılmış olup, sorumlu olan personeller görevlerinden uzaklaştırılmıştır." ifadelerine yer verildi. 

Açıklamada, söz konusu durumun bir kez daha asla yaşanmayacağı, çalışmaların çevre hassasiyetine ve kamuoyu duyarlılığına önem verilerek gerçekleştirileceği ifade edildi. 

Bakan Kurum: 7 gün 24 saat esasına göre çalışan kamera sistemi kuracağız

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, konuya ilişkin açıklamada bulundu.

Bakan Kurum, "Paylaşılan olumsuz görüntüler, Salda Gölü’nü koruma eksenli projemizi kesinlikle yansıtmamaktadır. Doğa koruma hassasiyetimizi en üst düzeyde tutmak adına, Salda Gölü Proje Alanı'na 7 gün 24 saat esasına göre çalışan kamera sistemi kuracağız." ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)