Sakarya’da hayali ticaret! Olmayan bungalovları kiraladılar

Sakarya’da sahte bungalov resimlerini sosyal medya hesaplarına yükleyerek kendi işletmeleriymiş gibi vatandaşları dolandıran çete çökertildi. 

GÜNDEM 30.05.2022, 14:54 30.05.2022, 14:55
Sakarya’da hayali ticaret! Olmayan bungalovları kiraladılar

Bungalov turizmi ile adından söz ettiren Sakarya’nın Sapanca ilçesinde dikkat çeken bir dolandırıcılık olayı yaşandı. Bir süre Sapanca’da bulunan bungalov evlerin fotoğraflarını sosyal medya hesaplarına yükleyerek, kendi işletmeleriymiş gibi bu yapıları kiralayan çeteyi takibe alan emniyet ekipleri, örgütün 1 senede yaklaşık 5 milyon liralık vurgun yaptığını tespit etti. 

Olmayan bungalovları kiralayıp, sahte konum attılar

Evleri kiralamak isteyen vatandaşların paralarını alan, ardından da sahte konum atarak dolandırıcılık yapan şebekenin, mağdur vatandaşlar üzerinden elde ettiği milyonlarca liralık geliri ise eğlence mekânlarında harcadığı belirlendi. 

6 şüpheli için 4 şehirde eş zamanlı operasyon

Peş peşe gelen şikâyet ihbarları üzerine harekete geçen Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, dolandırıcılık suçuna karıştığı tespit edilen 6 şüpheliyi teknik ve fiziki takibe aldı. Toplam 5 ayrı bungalov dolandırıcılığı üzerine yürütülen çalışma çerçevesinde 6 şüphelinin de farklı şehirlere dağıldığı belirlendi. İstanbul, Kocaeli, Bursa ve Yalova’da gerçekleştirilen eş zamanlı operasyon sonucu 31 yaşındaki A.Ç., 17 yaşındaki U.A., 25 yaşındaki E.Ç., 24 yaşındaki K.K., 25 yaşındaki B.C. ve 24 yaşındaki F.A. yakalanarak gözaltına alındı. 

Elde ettikleri haksız kazancı eğlence mekânlarında harcadılar

Gözaltına alınan çete üyelerinin son 4 ayda 160 vatandaşı dolandırdıkları tespit edildi. Bugüne kadar 5 milyon lirayı aşkın haksız kazanç elde eden çete üyeleri, bu paraların büyük kısmını eğlence mekânlarında harcadı. Öte yandan şüphelilerin evlerine yapılan baskında çok sayıda tablet, hesap kartı ve telefon hattı da ele geçirildi. Gözaltına alınan isimler arasında bulunan 31 yaşındaki A.Ç.’nin daha önceden de suç kaydı olduğu ortaya çıktı. Uzun süredir hakkında aranma kararı bulunan A.Ç. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, diğer 5 şüphelinin adliyedeki işlemleri devam ediyor. 

Yorumlar (0)